aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΕκεί είναι όλα τα λεφτά

Εκεί είναι όλα τα λεφτά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δύο εβδομάδες χωρίζουν τον Απόλλωνα από τον τελικό κυπέλλου και όπως είναι λογικό, έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα. Εκεί είναι όλα τα λεφτά, καθώς ο στόχος πλέον είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

Και η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στους κυανόλευκους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μαγικές στιγμές, όπως τον Μάιο του 2013, όταν νίκησαν την ΑΕΛ στον τελικό εκείνης της περιόδου.

Παίρνοντας ως δεδομένο το γεγονός πως η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ βρισκόταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση πριν τη διακοπή, λόγω του Πάσχα, αυτό δημιουργεί από μόνο του ένα επιπλέον συναίσθημα αισιοδοξίας.

Ότι οι ποδοσφαιριστές θα εμφανιστούν με την ίδια ζωντάνια, το ίδιο πάθος και την ποιότητα, που τους έστειλε στον τελικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στον Απόλλωνα ζουν και αναπνέουν για το τρόπαιο της 18ης του Μάη. Ξέχωρα από την άλλη θετική διάσταση που προσφέρει η διεξαγωγή του τελικού στο Τσίρειο, οι κυανόλευκοι προσδοκούν πως στον μεγάλο τελικό θα παραταχθούν με πλήρες οπλοστάσιο.

Οι Γκιέ Γκιέ και Μαγκλίτσα, που αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα, τα έχουν ξεπεράσει. Δεν είναι έτοιμοι εκατόν τοις εκατό, όμως ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Μάλιστα ο Γκιέ Γκιέ, έχει αρκετές πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα του Σαββάτου, με τον ΑΠΟΕΛ.

Ακολουθεί ένα πιο συντηρητικό πρόγραμμα και στον τελικό του κυπέλλου με την Ομόνοια, θα είναι σίγουρα παρών. Τον τελικό, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με την πρόοδο που έχει κάνει, δεν θα τον χάσει ούτε ο Μαγκλίτσα.

Οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές έχουν πέσει πάνω του και διαβεβαιώνουν τους πάντες, πως και αυτός θα δώσει το «παρών» του στη μεγάλη γιορτή. Βεβαίως, ο Κροάτης, υπολογίζεται, ότι από εβδομάδας θα μπει σε φουλ ρυθμό και πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, που είναι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

Με τους δύο «γκολεαδόρ» στη διάθεσή του, ο Πέδρο Εμανουέλ τρίβει τα χέρια του, αφού μπορεί να υπολογίζει στην καλή απόδοσή τους και στην εκτελεστική τους δεινότητα. Αλλά και στο γεγονός ότι μπορεί να επιλέξει όποιο σχήμα θέλει, είτε πριν από το παιχνίδι, είτε στη διάρκειά του, ανάλογα και με την εξέλιξη που θα έχει.

Σε κάποιους αγώνες, οι δύο επιθετικοί αγωνίστηκαν μαζί και με το 4-4-2, που εφάρμοσε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο Απόλλων είχε εκπληκτική απόδοση. Μάλιστα σε όσα παιχνίδια ξεκίνησαν μαζί οι δύο φορ, οι κυανόλευκοι, όχι μόνο δεν ηττήθηκαν, αλλά είχαν και εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας. Ο τελικός θα επιφυλάξει συγκινήσεις και ο Γκιέ Γκιέ με τον Μαγκλίτσα, αποτελούν τη δύναμη πυρός της ομάδας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ