aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΕίχε Παπουλή ο Απόλλωνας, μα ό(Χ)ι το κλειδί της απόδρασης! (vid)

Είχε Παπουλή ο Απόλλωνας, μα ό(Χ)ι το κλειδί της απόδρασης! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τους πρώτου δύο βαθμούς στην τρέχουσα σεζόν απώλεσε ο Απόλλωνας ο Μακάρειο στάδιο απέναντι στη Δόξα, στην οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1. Οι κυανόλευκοι βρήκαν απέναντί τους ένα «σκληρό καρύδι» και παρόλο που η προσφυγική ομάδα προηγήθηκε με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, έδειξε πως μπορούσε να έχει βαθμολογικό όφελος.

Οι φιλοξενούμενοι αν και είχαν πολύ καλή παρουσία κυρίως στο β’ ημίχρονο, πλήρωσαν την αστοχία τους, την ατυχία τους και το γεγονός πως οι αντίπαλοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακά τους Γκρεσμλ. Στην επόμενη αγωνιστική (8η), η Δόξα θα αντιμετωπίσει τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» (5/11) και ο Απόλλωνας την Ανόρθωση στο Τσίρειο (3/11).

Ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους χάνοντας δύο πολύ καλές φάσεις για γκολ με Περέιρα και Πέδρο, ωστόσο και η παρουσία της Δόξας κρίνεται αρκετά καλή, αφού είχε κι αυτή κάποιες καλές επιθετικές προϋπόθεσες. Μάλιστα, η ομάδα της Κατωκοπιάς ήταν αυτή που κατέφερε να ανοίξει το σκορ και να πάει στην ανάπαυλα με υπέρ της το σκορ (1-0).

Ο Λουίς Κάρλος σκόραρε με πλασέ από κοντά στο 38’ μετά από γύρισμα του Σαντίκ, αλλά το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα δικαίως διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ που έγινε από τον Μπόλιεβιτς στον Καραγιόλ πριν από το γκολ, αλλά ο διαιτητής Ροβέρτος Κώστα δεν το υπέδειξε, οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αντεπίθεσή τους σκόραραν. Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Στη φάση που σκόραραν οι γηπεδούχοι, η άμυνα του Απόλλωνα αδράνησε, καθώς η μπάλα πέρασε από πολλούς παίκτες προτού φθάσει στον Λουίς Κάρλος.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Λεμεσού άρχισε δυναμικά και κυνήγησε την ισοφάριση χάνοντας κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Μάρκοβιτς σε απευθείας φάουλ. Μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έβαλαν τους αντιπάλους τους στη… μέγγενη και πίεζαν συνεχώς επιδιώκοντας ένα τέρμα το οποίο θα άλλαζε τα σε βάρος τους δεδομένα.

Τελικά, στο 79’ ήλθε το ζητούμενο για τον Απόλλωνα, ο οποίος ισοφάρισε με τον Παπουλή με πλασέ από κοντά έπειτα από ασίστ του Σαρδινέρο, ενώ προηγήθηκε και σπουδαία κάθετη του Περέιρα. Οι κυανόλευκοι έσωσαν μεν την παρτίδα, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν παρά τη μεγάλη πίεση και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχαν και έτσι, το 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Δόξα ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μουκτάρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87’.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Περέιρα, Μίτρεα, Μουκτάρης, Νελσίνιο, Λουίς Κάρλος, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Χατζηβασίλης (70′ Παπαφώτης), Ζατλ (82′ Τίνκου), Σαντίκ (90′ + 4 Παβλόφ).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Χάμπο, Ρομπέρζ, Σουμά (73′ Βασιλείου), Καραγιόλ, Σατσέτι (64′ Σαρδινέρο), Μάρκοβιτς, Σκέμπρι (46′ Σκέμπρι), Περέιρα, Σελάγια.

Σκόρερ: 38′ Λουίς Κάρλος / 79′ Παπουλής.

Κίτρινες: 32′ Χατζηβασίλης / 39′ Σατσέτι (3η), 90′ + 3 Σελάγια.

Αποβολές: 87′ Μουκτάρης (δύο κίτρινες).

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα.

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τέταρτος: Αναστασίου Γιάννης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ