aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ«Είχα διάφορες προτάσεις και ενδιαφέρουσες, γι' αυτό επέλεξα την Κύπρο»

«Είχα διάφορες προτάσεις και ενδιαφέρουσες, γι’ αυτό επέλεξα την Κύπρο»

Η σελίδα των Απόλλων Ladies στο Facebook επικοινώνησε με τον νέο τεχνικό της ομάδας Κιμ Μπριόρκεγκριν (Kim Björkegren) για μια μίνι συνέντευξη.

-Γιατί η Κύπρος;

«Στην Κύπρο είχα πολύ όμορφες εμπειρίες. Είχα έρθει το 2017 με την Linkopings FC όταν αντιμετωπίσαμε την Apollon Ladies ενώ έχω έρθει και άλλες φορές για διακοπές. Μου άρεσαν οι άνθρωποι της Κύπρου, ο καιρός και φυσικά το φαγητό! Πέρασα πολύ ωραίες στιγμές. Ακόμη ένας λόγος που αποφάσισα να έρθω στην Κύπρο είναι η οικογένεια. Τον Αύγουστο θα γίνω πατέρας. Είχα διάφορες προτάσεις οι οποίες ήταν ενδιαφέρουσες για μένα, όμως ως οικογένεια θέλαμε να ζήσουμε σε μια χώρα που μας αρέσει πολύ. Και φυσικά, το ποδόσφαιρο! Έχω δει αρκετά παιχνίδια της ομάδας, υπάρχουν καλές ποδοσφαιρίστριες και πιστεύω έχουμε τα περιθώρια να κάνουμε μια καλή σεζόν και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

-Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι;

«Ο κυριότερος μου στόχος είναι η κατάκτηση όλων των εγχώριων τροπαίων και φυσικά μια καλή πορεία στο Champions League. Η κλήρωση παίζει μεγάλο ρόλο στο γυναικείο ποδόσφαιρο καθώς υπάρχουν ομάδες μεγαθήρια. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία στον θεσμό του Champions League και ως προπονητής θέλω να στείλω την ομάδα εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ, στον γύρο των 16 της διοργάνωσης».

-Τι ζητάτε από τις παίκτριές σας;

«Να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό! Να τα δίνουν όλα τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες, και να είναι επαγγελματίες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Να δουλέψουν σκληρά για να κάνουν την ομάδα και την πόλη περήφανη. Επίσης, να το διασκεδάζουν. Το ποδόσφαιρο είναι και παιχνίδι και θα πρέπει να κάνουμε ένα ωραίο σύνολο που να μπορεί να περνά καλά και εκτός γηπέδου μαζί».

-Οι περισσότερες ποδοσφαιρίστριες είναι τώρα σε καραντίνα. Πώς θα προετοιμαστούν κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες;

«Όλοι παίζουν σημαντικό ρόλο. Τώρα είναι σημαντικό οι παίκτριες να τρώνε σωστά και υγιεινά, να γυμνάζονται και να διατηρούν τον εαυτό τους και το σώμα τους όσο καλύτερα μπορούν. Όταν θα μαζευτεί η ομάδα μαζί με τον προπονητή φυσικής κατάστασης θα δούμε τις μετρήσεις της κάθε παίκτριας ξεχωριστά και θα δουλέψουμε εκεί που πρέπει. Θα πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά για να καλωσορίσουμε τις νέες παίκτριες και να τις βοηθήσουμε να εγκλιματιστούν το συντομότερο δυνατόν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ