aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΈγραψε ιστορία απέναντι στη Λάτσιο ο Απόλλωνας (vid & pics)

Έγραψε ιστορία απέναντι στη Λάτσιο ο Απόλλωνας (vid & pics)

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Ο Απόλλωνας έσπασε το… ρόδι και πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας με 2-0 την Λάτσιο στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα της Λεμεσού με τέρματα των Φοπαλά (31’) και Μάρκοβιτς (81’) πέτυχε ένα τεράστιο κατόρθωμα, καθώς έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που κερδίζει ιταλική στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε σύνολο 26 αγώνων.

Και μπορεί το τρίποντο να μην έχει βαθμολογικό αντίκρισμα, καθώς οι γαλάζιοι της Λεμεσού δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στους 32 της διοργάνωσης, όμως το γόητρο μίας νίκης επί ενός ιστορικού αντιπάλου και ο «μποναμάς» 570.000 ευρώ που δίνει ως μπόνους

«Μαγεία» Φοπαλά

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους παρατάχθηκαν Απόλλωνας και Λάτσιο, καθώς βαθμολογικά ο αγώνας ήταν αδιάφορος με την ιταλική ομάδα (και την Άιντραχτ) να έχουν «σφραγίσει» από την προηγούμενη αγωνιστική το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο μισάωρο χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν στο 31’ με ένα τρομερό σε εκτέλεση γκολ του Νταβίδ Φοπαλά. Ο Γάλλος επιθετικός των γαλάζιων στη δεύτερη συμμετοχή του σε αγώνα ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης (πρώτη ως βασικός) με ανάποδο ψαλίδι μετά από σέντρα του Ζοάο Πέδρο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Προτό και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού.

O Mάρκοβιτς το «καθάρισε»

Η Λάτσιο μπήκε απειλητικά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Απόλλωνας αμύνθηκε υποδειγματικά και απειλήθηκε ελάχιστα από τους Ιταλούς. Σταδιακά η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και με την είσοδο των Παπουλή και Μάγκλιτσα έγινε πιο επικίνδυνος.

Στο 81’ η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος είδε τον αγώνα από τα επίσημα καθώς ήταν τιμωρημένος με τον Περικλή Παπαναγή να είναι στον πάγκο, πέτυχε δεύτερο γκολ και «καθάρισε» τον αγώνα.

Μετά από ωραία κάθετη πάσα ο Παπουλής έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Προτό, όμως προτίμησε να δώσει την μπάλα στον Μάρκοβιτς που ακολούθησε τη φάση και έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίκτυα.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μαρσέιγ 4-0 (2’, 67′ Γιόβιτς, 17’ αυτ. Λουίζ Γκουστάβο, 62′ αυτ. Σαρ)
Απόλλων Λεμεσού – Λάτσιο 2-0 (31’ Φοπαλά, 82 Μάρκοβιτς)

Η βαθμολογία:
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 15
Λάτσιο 9
Απόλλων Λεμεσού 4
Μαρσέιγ 1

Η τελευταία αγωνιστική (13/12, 19:55):
Λάτσιο – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μαρσέιγ – Απόλλων Λεμεσού

Η ταυτότητα του αγώνα:

Απόλλων (Περικλής Παπαναγή): Βάλε, Πέδρο, Σουμάχ, Ουεντραόγκο, Ρομπέρζ, Σατσέτι, Μάρκοβιτς, Σπόλιαριτς, Σκέμπρι (65′ Παπουλής), Σαρδινέρο (78′ Σελάγια), Φοπαλά (65′ Μάγκλιτσα)

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάκι): Προτό, Μπάστος (56′ Ρόσι), Λουίς Φελίπε, Αστέρμπι, Κάσερες, Ντουρμίσι, Μούρζια (56′ Λούλιτς), Κατάλντι, Μπερίσα, Κορέα, Καϊσέδο

Σκόρερ: 31′ Φοπαλά, 81′ Μάρκοβιτς

Κίτρινες: 49′ Ρομπέρζ /18′ Μούρζια

Αποβολές: -/-.

Διαίτητης: Ρόι Ράινσριμπερ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ