aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΈχει ατού την «παλιοσειρά»

Έχει ατού την «παλιοσειρά»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ.

Το γεγονός πως ο βασικός κορμός του Απόλλωνα έχει  παραμείνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο ίδιος, είναι ένα πρόσθετο στοιχείο αισιοδοξίας για μια πιο σταθερή πορεία στη νέα σεζόν. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους, όπου κάθε καλοκαίρι είχαμε μαζεμένες προσθαφαιρέσεις, φέτος η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Οι ποδοσφαιριστές που παρέμειναν ξέρουν καλύτερα τα «θέλω» του προπονητή τους και μπορούν να τα εφαρμόσουν.

Ο Πέδρο Εμανουέλ, με τον κορμό που διαθέτει μπορεί με τις απαραίτητες προσθήκες να καταστήσει την ομάδα του πιο δυνατή στην άμυνα, να μην δέχεται εύκολα γκολ, αλλά και να δημιουργεί πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Εκεί όμως που φαίνεται πως θα δώσει βαρύτητα ο Πορτογάλος προπονητής, είναι στον τομέα της διάρκειας στην απόδοση.

Θυμόμαστε όλοι πως σε πολλά παιχνίδια της περασμένης περιόδου, ο Απόλλων έχασε βαθμούς ή κινδύνεψε να χάσει, λόγω των σκαμπανεβασμάτων στην απόδοση της ομάδας του. Τα «πάνω-κάτω» στην απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών και η έλλειψη καθαρού μυαλού, όπως και οι αδυναμίες που παρουσίασαν στην άμυνα αφαίρεσαν από τον Απόλλωνα το δικαίωμα να κερδίσει περισσότερους βαθμούς και να μείνει μέχρι τέλους στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Στην επιθετική γραμμή, η απόκτηση του Πίεχ αυξάνει τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας, ενώ σε σχέση με πέρσι, η αποκατάσταση του προβλήματος του Λόπες θα δώσει τη δυνατότητα στον Πορτογάλο προπονητή, να έχει μόνιμα προωθημένο τον Πέδρο, τον οποίο πέρσι χρησιμοποιούσε ως δεξί μπακ.

Αποκτήθηκε ακόμη ο Μπεντόγια, ο οποίος θα δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή, καθώς πρόκειται για ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Βέβαια, επείγει να ολοκληρωθούν και οι προσθήκες στο κέντρο της άμυνας, καθώς όπως είναι σήμερα η κατάσταση, υπάρχουν οι λιγότερες επιλογές.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Πάρντο, Μιλάνοφ (71’ Σέρζιο), Καρλάο, Αστίθ (67’ Μερκής), Αλεξάνδρου, Βάντερ (84’ Παπαφώτης), Μοράις (80’ Αρτυματάς), Βινίσιους (67’ Ορλάντι), Εφραίμ (63’ Αλωνεύτης), Ντε Βινσέντι (80’ Μπρεσάν), Σωτηρίου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης (82’ Κολιοφούκας), Μπέριος (79’ Μαυρόπανος), Τζημόπουλος (63’ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Κούρτης, Καρανίκας (74’ Δώνης), Ακόστα (81’ Μασούρας), Ναδάλες (82’ Ντόλοβατς), Γαρουφαλλιάς (54’ Λίλα), Γιάκος, Φερφελής (63’ Νικολιάς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ