aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΔημητρίου στο «Goal»: «Δεν μπορούσα να πω όχι στον Σολ Κάμπελ!»

Δημητρίου στο «Goal»: «Δεν μπορούσα να πω όχι στον Σολ Κάμπελ!»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τον λόγο που πήρε μετεγγραφή στην Μάκλεσφιλντ Τάουν τον Ιανουάριο του 2019 αποκάλυψε στο «Goal» ο Στέλιος Δημητρίου. Σε επισήμανσή μας ότι του… έκατσε το Ηνωμένο Βασιλείου αφού βρίσκεται εκεί από το 2017, απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, από τη Σκωτία στην Αγγλία. Όταν σε πάρει τηλέφωνο ο Σολ Κάμπελ και σου ζητήσει να πας στην ομάδα του, δύσκολα θα αρνηθείς, δεν μπορούσα να του πω όχι. Πέρα απ’ αυτό, έχω συγγενείς στην Αγγλία και με αυτό τον τρόπο είμαι πιο κοντά τους».

Διαβάστε επίσης: Δημητρίου στο «Goal»: «Έρχονταν οι οπαδοί στην προπόνηση με ρόπαλα»

Ο Δημητρίου, επί τη ευκαιρία, αναφέρθηκε στην πορεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Ήρθε η ευκαιρία που ανέμενα πάντα, να αγωνιστώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρχικά για μιάμιση σεζόν στη Σεντ Μίρεν, όπου έζησα τις καλύτερές μου στιγμές (παραμονή στην Β’ Κατηγορία και άνοδος στην Πρέμιερ την επόμενη). Μετά μετακόμισα Βόρεια της Σκωτίας στην Ρος Κάουντι και στα μέσα της σεζόν δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Σολ Κάμπελ». Όπως σημείωσε, «πλήρωσα ένα ποσό ως αποζημίωση για το υπόλοιπο του συμβολαίου μου και πήρα μετεγγραφή. Έμεινα για 6 μήνες στην League 2, ωστόσο κάποιοι τραυματισμοί με πήραν πίσω και η φετινή σεζόν με βρήκε στην Κόνφερενς (National League)».

Εάν θεωρεί ότι είναι καλύτερα για έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε μια μικρή Κατηγορία της Αγγλίας παρά στην Α’ Κατηγορία της Κύπρου και να μην παίζει, ήταν κάθετος: «Σίγουρα είναι καλύτερα για οποιονδήποτε Κύπριο ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται έστω και σε μικρές Κατηγορίες προηγμένων πρωταθλημάτων. Τώρα μπορεί να είναι κάπως καλύτερα στην Κύπρο αφού κάποιες ομάδες δίνουν την ευκαιρία σε νεαρούς Κύπριους, αλλά προσωπικά συμβουλεύω τους νεαρούς να αγωνίζονται σε οποιαδήποτε ομάδα για να μπορέσουν να ανελιχτούν ποδοσφαιρικά».

Εάν θα συμβούλευε Κύπριους ποδοσφαιριστές να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αγγλία και γιατί, υπογράμμισε: «Αν τους δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούν στην Αγγλία να το κάνουν, γιατί είναι η καλύτερη χώρα να παίξεις ποδόσφαιρο, έστω κι αν είναι σε ομάδα μικρής Κατηγορίας της χώρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ