aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΔημιουργία φάσεων: Τι δύσκολο πράγμα…

Δημιουργία φάσεων: Τι δύσκολο πράγμα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει και αν δεν επιλυθεί σύντομα, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Τόσο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όσο και σε αυτό με την ΑΕΛ, έλειψαν οι ευκαιρίες.

Οι επιθετικοί έμειναν στα ρηχά, ενώ οι μέσοι δεν βοήθησαν. Ο Απόλλων διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς, τους οποίους η τεχνική ηγεσία καλείται να αξιοποιήσει. Ίσως να χρειάζονται να αποκτήσουν περισσότερη καλή ψυχολογία, ίσως όμως να επιβάλλεται και αλλαγή στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα.

Ο Πέδρο Εμανουέλ θα πρέπει να βρει τις λύσεις και γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές. Γιατί αν συνεχίσει ο Απόλλων να μένει κολλημένος στις ίδιες επιδόσεις, θα πει νωρίς «αντίο» στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Άμπρααμ Γκιέ Γκιέ διακρίνεται πιο πολύ όταν αξιοποιείται από τα πλάγια. Δεν είναι λίγες οι φορές, που οι «φονικές» επελάσεις του γίνονται από τα πλάγια. Αν λοιπόν, ο Ζοάο Πέδρο, ο οποίος είναι πίσω από πλευράς απόδοσης, τεθεί εκτός πλάνων την Κυριακή, γιατί να μη χρησιμοποιηθεί ο Γκιέ Γκιέ στα άκρα και στην κορυφή να αγωνιστεί ο Άντον Μαγκλίτσα, ή ο Αρκάδιους Πίεχ.

Το πιο πιθανό πάντως είναι πως ο Απόλλων θα ξεκινήσει κόντρα στην Ομόνοια με σχηματισμό 4-4-2. Χρήσιμοι είναι και οι τρεις φουνταριστοί και το γεγονός πως ένας ή δυο από αυτούς βλέπουν την προσπάθεια των συμπαικτών τους από τον πάγκο δεν είναι καλό, για την ψυχολογία τους. Και είναι πολυτέλεια να μην αγωνίζονται και να μπαίνουν στα παιχνίδια ως αλλαγή. Ο Εμανουέλ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος και αυτός ίσως να γνωρίζει κάτι παραπάνω, γι’ αυτό και προχώρησε και στην απόκτησή τους. Δική του η απόφαση, δική του και η ευθύνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ