aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΔιέλυσε την Έβερτον η Αταλάντα! (videos)

Διέλυσε την Έβερτον η Αταλάντα! (videos)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Αμάν μία Αταλάντα! Η ιταλική ομάδα, στην επιστροφή της στην Ευρώπη μετά από 26 χρόνια, έκανε σκόνη και θρύψαλλα την Έβερτον. Προηγήθηκε από το ημίχρονο με 3-0 και αφού διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της σκορ στην επανάληψη, πέτυχε την πρώτη της νίκη στον όμιλο που βρίσκεται ο Απόλλων και φυσικά η Λιόν. Τα γκολ για τους Ιταλούς σημείωσαν οι Μασιέλο (27′), Γκόμες (41′) και Κριστάνιε στο 44ο λεπτό.

Σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 25ο λεπτό έμοιαζε αρκετά μοιρασμένο, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της επιθετικά. Η μοναδική απειλητική επίσκεψη των «ζαχαρωτών» στην αντίπαλη εστία καταγράφηκε στο 13’, με το σουτ του Γουέιν Ρούνεϊ ωστόσο να περνά πάνω από τα δοκάρια του Μπερίσα. Η Αταλάντα άρχισε προς τη συμπλήρωση του ημιώρου να ανεβάζει στροφές και «προειδοποίησε» με το τετ-α-τετ του Αντρέ Μασιέλο, το οποίο απέκρουσε με το πόδι ο Στεκέλενμπουργκ, διώχνοντας σε κόρνερ.

Κόρνερ το οποίο ωστόσο αποτέλεσε συνέχεια του… συναγερμού, με την άμυνα των «Άγγλων» να παραμένει αδρανής και τον Μασιέλο και συναντά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και πάλι την μπάλα, στέλνοντας αυτή τη φορά στα δίχτυα από κοντινή απόσταση, σκοράροντας το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Αταλάντα μετά από 26 ολόκληρα χρόνια!

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν πιεστικοί, συνέχισαν να δημιουργούν προϋποθέσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο Στεκέλενμπουργκ κατάφερε να αποσοβήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στο 34ο και 37ο από σουτ των Μασιέλο και Γκόμες, αλλά ο δεύτερος επέμεινε και με ένα εξαιρετικός σουτ στο 41’ σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου το κακό τρίτωσε και καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων έμοιαζε ζαλισμένη, ο Κριστιάνιε βρέθηκε τετ-α-τετ και δεν χαρίστηκε, δίνοντας έναυσμα νίκης για την ομάδα του Γκασπερίνι. Στο δεύτερο μέρος έκανε διαχείριση και έτσι, ξεκινάει με «τρίποντο» την προσπάθειά της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Όσο για την ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ ήταν, επιεικώς, εκτός τόπου και χρόνου.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ