aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δεν πάει άλλο…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με επιτακτική ανάγκη μοιάζει η νίκη για τον Απόλλωνα στο σημερινό ντέρμπι με την Ομόνοια στο Τσίρειο (18:00 – Primetel). Οι κυανόλευκοι, στη βαθμολογική θέση που βρίσκονται, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ανεβάσουν στροφές και να επαναφέρουν την ομάδα στις επιτυχίες μετά από δυο συνεχόμενες ήττες.

Τα οφέλη ενδεχόμενης επιτυχίας θα είναι πολύ περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. Σε αντίθετη περίπτωση, η μουρμούρα και η αμφισβήτηση θα μεγαλώσουν. Άλλωστε, ο Απόλλων είναι οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή και στο ενδεχόμενο να αυξηθεί η απόσταση, τότε θα μείνει πολύ νωρίς εκτός στόχου, με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Στην ομάδα της Λεμεσού δεν θέλουν να σκέφτονται αρνητικά.

Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές έδωσαν υπόσχεση σε διοίκηση και κόσμο πως το απόγευμα θα παρουσιαστούν σοβαροί και παθιασμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με στόχο τη νίκη. Ο Πέδρο Εμανουέλ ετοιμάζει μια-δυο αλλαγές, όμως η ουσία δεν είναι μόνο ποιοι θα επιλεγούν για να αγωνιστούν αλλά σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστούν.

Σε τρία παιχνίδια στο Τσίρειο, οι κυανόλευκοι δεν έχουν γευθεί τη χαρά της νίκης και ενδεχόμενη νέα βαθμολογική απώλεια φαντάζει καταστροφική. Βέβαια, όπως και με την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος και θα χρειαστεί καλή εμφάνιση, αποτελεσματικότητα στην επίθεση και πειθαρχία και προσήλωση στην άμυνα.

Στα δύο προηγούμενα ντέρμπι, ο Απόλλων δέχθηκε τρία γκολ, τα οποία του στέρησαν έξι βαθμούς. Θα είναι πολύ σημαντικό απέναντι στην Ομόνοια, να διατηρήσει το μηδέν παθητικό. Έχει αποδειχθεί πως, όταν ο αντίπαλος βρεθεί μπροστά στο σκορ, δύσκολα ο Απόλλων βρίσκει τρόπο να αντιδράσει.

Η αποστολή των κυανόλευκων δεν θα είναι εύκολη, γιατί και η Ομόνοια καίγεται για βαθμούς, γι’ αυτό και θα χρειαστεί διάρκεια στην καλή παρουσία της ομάδας, ώστε να εκμεταλλευτεί το διάστημα υπεροχής της. Στον Απόλλωνα υπάρχει ποιότητα και απομένει οι ποδοσφαιριστές να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Το μηδέν παθητικό επιβάλλεται σ’ ένα τέτοιο ματς και απ’ εκεί και πέρα μένει η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα δημιουργηθούν. Υπάρχουν ικανοί επιθετικοί που μπορούν να κάνουν το γκολ. Η Ομόνοια παρουσίασε αμυντικές αδυναμίες και απομένει να τις εκμεταλλευτούν οι κυανόλευκοι επιθετικοί.

Ο Εμανουέλ δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία του παιχνιδιού της ομάδας του, που θα είναι και πάλι επιθετική. Ο Πορτογάλος αναμένει ότι, αυτή τη φορά, θα επιβληθεί του αντιπάλου της και θα είναι το αφεντικό. Μπορεί στο τελευταίο ματς να μην απέδωσαν καλά οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Πορτογάλος προπονητής, όμως με τη δουλειά που έγινε στις προπονήσεις, αναμένει ότι το απόγευμα θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι και αποφασιστικοί. Αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι το ματς και είναι έτοιμοι να καταθέσουν και πάθος και ψυχή για να βγουν νικητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ