aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΔεν είναι λίγοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν

Δεν είναι λίγοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν

Κάθε καλοκαίρι ακούμε τους οπαδούς να παρακινούν τους παράγοντες των ομάδων τους σε υλοποίηση ηχηρών μετεγγραφών. Αυτό στο παρελθόν έβρισκε σε μεγάλο βαθμό αντίκρισμα. Όχι μόνο γιατί το απαιτούσαν οι οπαδοί, αλλά γιατί ήθελαν και οι παράγοντες να εντυπωσιάσουν. Τα τελευταία χρόνια έχει κοπάσει ως ένα βαθμό αυτό το φαινόμενο, αντιλαμβανόμενοι οι σύλλογοι ότι, ομάδα φτιάχνεις με ποδοσφαιριστές ουσίας και όχι με δήθεν ηχηρά ονόματα.

«Δεν θέλω να είμαι γραφικός και να σας πω είναι παικταράς» ήταν η χθεσινή αναφορά του Φανούριου Κωνσταντίνου για τον Μπα, την τελευταία μετεγγραφική κίνηση του Απόλλωνα. «Αν είναι μήλο, θα ανθίσει. Πιστεύουν ότι έχει τα στοιχεία να μας βοηθήσει, αυτοί που τον επέλεξαν. Επιμένω καθρέφτης είναι το γήπεδο» πρόσθεσε. Και ακολούθως είπε το καλύτερο, που έρχεται να δέσει με το πιο πάνω που σημείωσα. «Έχουμε χρυσοπληρώσει παίκτες στο παρελθόν και εκτός από τον Σανγκόι, κανείς άλλος δεν επέστρεψε με την προσφορά του αυτά που ξοδέψαμε» είπε με έμφαση ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα.

Ρωτώντας παράγοντες σωματείων μας, ιδιαίτερα των λεγόμενων μεγάλων, θα έχουν να πουν πολλά για πικρές εμπειρίες με ποδοσφαιριστές που ήλθαν ως ηχηρά ονόματα, με τυμπανοκρουσίες και στο τέλος αποδείχθηκαν… παλτό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ήλθαν και δεν ακούμπησαν. Πλέον, δουλεύοντας πιο επαγγελματικά οι σύλλογοι, έχοντας ειδικούς όπως τεχνικούς διευθυντές, αθλητικούς διευθυντές και πάει λέγοντας, αποφεύγονται μετεγγραφές που στο τέλος χαρακτηρίζονται «πατάτες».

Καλό κάνουν οι ομάδες να τσεκάρουν διπλά και τριπλά τις επιλογές που θα κάνουν, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Το βιογραφικό είναι ένα από τα κριτήρια για την επιλογή ποδοσφαιριστών, αλλά υπάρχουν κι άλλες πτυχές που θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Οι τελευταίες σεζόν εάν ήταν γεμάτες, τον χαρακτήρα του, αλλά και εάν μπορεί να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού εφόσον έρχεται σε ομάδα με υψηλές βλέψεις.

Σημαντική επίσης η επισήμανση του Φανούριου Κωνσταντίνου. «Τον είδαν πολλά μάτια. Αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Απόλλωνα. Τον βλέπουν κι άλλοι άνθρωποι πέραν από τον Κονναφή και τον προπονητή» είπε για τον Μπα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το ρίσκο. Αυτό απαιτεί ο επαγγελματισμός στο ποδόσφαιρο. Καλύτερα να πληρώνει ένας σύλλογος κάποιους ανθρώπους για να γίνεται καλύτερα η δουλειά, αφού τα έξοδα θα είναι μικρότερα σε σχέση με πιθανές μετεγγραφικές «πατάτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ