aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΔεν άξιζε αυτή την ήττα o Απόλλωνας

Δεν άξιζε αυτή την ήττα o Απόλλωνας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορούσε και είχε τις δυνατότητες ο Απόλλων να κερδίσει στην Ελβετία, όμως του κόστισε η ατυχία και η αστοχία. Η μεγάλη ευκαιρία με τον Αγγελή στο ξεκίνημα του αγώνα όταν το ματς με την Γκρασχόπερς ήταν στο 0-0, όπως και το άστοχο πέναλτι του Ντα Σίλβα στο 10’, ήταν σημάδια ότι η τύχη θα του γυρνούσε την πλάτη.

Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 11’, οι Ελβετοί προηγήθηκαν, έδειξαν ικανοί να διπλασιάσουν τα τέρματά τους από νωρίς και γενικότερα προκάλεσαν απογοήτευση στους παίκτες της λεμεσιανής ομάδας. Ο Απόλλων όμως βρήκε το κουράγιο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τη φοβερή κεφαλιά του Γκιέ Γκιέ στο 76’. Εκεί που φαινόταν ότι το ματς θα τέλειωνε ισόπαλο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Γκρασχόπερς πέτυχε και δεύτερο τέρμα, παίρνοντας μια ανέλπιστη νίκη.

Σε καμία περίπτωση ο Απόλλων δεν άξιζε να χάσει. Η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ ήταν σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, όμως σε δυο φάσεις, στις οποίες οι ποδοσφαιριστές του έχασαν τη συγκέντρωσή τους, πλήρωσαν βαρύ τίμημα. Έγιναν πολλά για να χάσουν τον αγώνα οι κυπελλούχοι.

Δεν ήταν μόνο το χαμένο πέναλτι αλλά και η απερισκεψία του Σατσέτι. Μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη και με δυο αχρείαστες ενέργειές του, δέχθηκε ισάριθμες κίτρινες που επέφεραν και την αποβολή του. Ο Αργεντινός μέσος ήταν αδικαιολόγητος, ωστόσο η αποβολή του δεν ήταν η αιτία που έχασε ο Απόλλων.

Οι ποδοσφαιριστές, παρά την καλή τους απόδοση, κουβάλησαν στο γήπεδο και όλη την ατυχία η οποία κατά ένα ποσοστό τους στοίχισε. Η ομάδα είχε σωστή τακτική και καλή απόδοση. Δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Βάλε.

Το αποτέλεσμα είναι μεν άδικο για τον Απόλλωνα, όμως έχει τις δυνατότητες, όπως έδειξε, να το ανατρέψει και να περάσει στην επόμενη φάση. Το 2-1 υπέρ της ελβετικής ομάδας είναι ένα σκορ στα μέτρα της ομάδας της Λεμεσού για να το ανατρέψει την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ. Με τη βοήθεια και των οπαδών του μπορεί να πάρει μια νίκη με διαφορά δυο τερμάτων και να περάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Καλή απόδοση και στήριξη

Όλα τα λεφτά για τον Απόλλωνα είναι ο επαναληπτικός. Το πιο σημαντικό ζητούμενο για να περάσει στον επόμενο γύρο είναι η καλή απόδοση των ποδοσφαιριστών του. Η διοίκηση από την πλευρά της αναμένει πως τουλάχιστον πέντε με έξι χιλιάδες οπαδοί θα ταξιδέψουν στη Λευκωσία για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ