aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΧαραλάμπους: «Πρώτο φαβορί ο Απόλλων, μπήκε τεράστια πίεση στην Ομόνοια»

Χαραλάμπους: «Πρώτο φαβορί ο Απόλλων, μπήκε τεράστια πίεση στην Ομόνοια»

Ώριμη και σοβαρή χαρακτήρισε ο Μάριος Χαραλάμπους την εμφάνιση του Απόλλωνα στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Ο παλαίμαχος άσος των γαλάζιων της Λεμεσού μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» έχρισε ως πρώτο φαβορί τον Απόλλωνα για κατάκτηση του πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας πως μετά τη χθεσινή ήττα μπήκε τεράστια πίεση στην Ομόνοια.

Τι σου έκανε εντύπωση από την χθεσινή παρουσία του Απόλλωνα; «Είδα ένα Απόλλωνα, ώριμο, σοβαρό και ένα Απόλλωνα που δεν βιάστηκε να βγει στην επίθεση ανεξέλεγκτα. Μια ομάδα με πάθος και θέληση για τη νίκη. Ήταν μια πειστική εμφάνιση και πιστεύω δίκαια κέρδισε στο τέλος».

Δικαιώθηκε ο Γιάννης Πετράκης για τις αλλαγές του; «Κυρίως μεσοεπιθετικά οι επιλογές είναι πολλές για τον Απόλλωνα. Το γκολ προήλθε από συνδυασμό δύο αλλαγών. Τόλμησε ο κ. Πετράκης να έρθει το τρίποντο που αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου».

Πώς κρίνεις πλέον τη μάχη του τίτλου; «Θα δώσω περισσότερες πιθανότητες στον Απόλλωνα γιατί η νίκη έχει τεράστια σημασία. Επιτεύχθηκε απέναντι στην πρωτοπόρο, έγινε με μία γεμάτη εμφάνιση και έβαλε δύσκολα στην Ομόνοια. Περιόρισε την Ομόνοια σε παθητικό ρόλο, και αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία του Παπουλή, ο Απόλλων είχε περισσότερες ευκαιρίες και επιβλήθηκε κατά κράτος».

Μπαίνει στο κόλπο και ΑΕΛ, εάν κερδίσει τον Ολυμπιακό… «Η ΑΕΛ ήταν πάντα μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Ας υποθέσουμε ότι κερδίζει σήμερα μπαίνει και αυτή με ίσες πιθανότητες. Η Ομόνοια με την ήττα της βάζει δύσκολα στην ομάδα της. Εάν κέρδιζε χθες θα έβγαζε τον Απόλλωνα εκτός μάχης και θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Έχει βάλει τώρα και τις δύο ομάδες στο κόλπο και νιώθει την πίεση».

Τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του Απόλλωνα είναι στο Τσίρειο. Παίζει αυτό ρόλο; «Εννοείται. Σίγουρα ο κόσμος παίζει το δικό του ρόλο και θα βλέπαμε και καλύτερο θέαμα αν υπήρχε κόσμος, όμως πάντα η έδρα μετρά ως πλεονέκτημα για τον γηπεδούχο».

Πού υστέρησε, κατά την άποψή σου, ο Απόλλων; «Δεν νομίζω ότι δεν μου άρεσε κάτι. Ήταν συμπαγής η ομάδα, είδα πάθος και θέληση που ίσως έλειπε από προηγούμενα παιχνίδια. Είδα θέληση, υπομονή και αποφασιστικότητα. Δεν μπορώ να πω ότι υστέρησε κάπου. Είχε να αντιμετωπίσει την Ομόνοια, την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μια ισάξια ομάδα και της επιβλήθηκε κατά κράτος. Αυτό πρέπει να κρατήσει ο Απόλλων και να το πιστέψει περισσότερο».

Ο Γιάννης Πετράκης δέχθηκε κατά καιρούς έντονη κριτική. Τι άλλαξε πιστεύεις στον Απόλλωνα; «Η αλήθεια είναι πως αμφισβητήθηκε από την αρχή της πρόσληψής του και αυτό έγινε πιο έντονο με τα αποτέλεσμα και τις εμφανίσεις. Έχει έρθει από μία ομάδα που δεν μπορούσε να παίζει φουλ επιθετικά. Τώρα, είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Όπως και ο κάθε προπονητής χρειαζόταν χρόνο για να βάλει το δικό του έργο. Και ένα από αυτά, ήταν η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας. Δεν είναι εντυπωσιακός ο Απόλλων όπως ήταν με τον Σωφρόνη Αυγουστή που έκανε 15 ευκαιρίες, αλλά είναι πιο σοβαρή ομάδα. Παίζει ρόλο και ο Μπίσεσβαρ γιατί περνάει η μπάλα από τα πόδια του και μεταφέρεται πιο σίγουρα στην επίθεση. Ίσως και αυτό το στοιχείο, της σοβαρότητας, να του δώσει τον τίτλο στο τέλος. Αυτό που είδα χθες μου άρεσε πάρα πολύ. Και η διαχείριση των αλλαγών και ο χρονική στιγμή που άλλαξε την ομάδα μεσοεπιθετικά και δικαιώθηκε στο τέλος».

Θα έδινες προβάδισμα στον Απόλλωνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι έχει ένα βαθμό λιγότερο από την Ομόνοια; «Εγώ δίνω προβάδισμα στον Απόλλωνα. Και η ΑΕΛ είναι εκεί, η Ομόνοια είναι ένα βαθμό μπροστά, όμως ψυχολογικά πιστεύω ότι ο Απόλλων είναι σε καλύτερη μοίρα. Βλέποντας τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπεργκ υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στην Ομόνοια. Εάν η Ομόνοια κέρδιζε χθες εγώ θα έλεγα ότι θα ήταν πρωταθλήτρια. Ηττήθηκε με μια πολύ μέτρια εμφάνιση και δεν μας συνήθισε σε τέτοιες. Είχε μόνο δύο καλές επιθετικές προσπάθειες και δέχθηκε την ήττα έστω στο 90+2’ που βάζει την ομάδα υπό πίεση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ