aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΧ. Κυριάκου: «Αν όχι στο εξωτερικό, μόνο στον Απόλλωνα!»

Χ. Κυριάκου: «Αν όχι στο εξωτερικό, μόνο στον Απόλλωνα!»

Δικαίωση για όλους όσοι απαρτίζουν το οικοδόμημα του Απόλλωνα χαρακτήρισε ο Χάμπος Κυριάκου την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο αρχηγός της λεμεσιανής ομάδας, μιλώντας στον Super Sport FM ανέφερε ότι είναι εξωπραγματικό να βλέπεις χιλιάδες κόσμου έτοιμο να μπουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν και ξεκαθάρισε πως εάν δεν βρει πρόταση που τον ικανοποιεί στο εξωτερικό θα συνεχίσει στον Απόλλωνα και δεν θα πάει σε άλλη κυπριακή ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Τα καταφέραμε, ευτυχώς. Είναι δικαίωση για όλους στο οικοδόμημα του Απόλλωνα. Είναι πολύ διαφορετικό να το ζεις και να το λες. Πραγματικά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν καταφέραμε να φέρουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας. Φέτος τα καταφέραμε, δύσκολα αλλά το κάναμε. Είναι όμορφες στιγμές να βλέπεις όλο τον κόσμο, τους συμπαίκτες σου και όλους γενικά να είναι χαρούμενοι με αυτό που κατάφερες».

Για τον κόσμο που περίμενε να μπει στο γήπεδο: «Προσωπικά κέρδισα κύπελλο, αλλά να βλέπεις όλον αυτόν τον κόσμο να περιμένει για να μπει στο γήπεδο, είναι κάτι εξωπραγματικό. Έβλεπα και τους συμπαίκτες μου, να προσπαθούν μέχρι το τέλος και νιώθουμε περήφανοι για τους εαυτούς μας. Δώσαμε τα πάντα».

Για την πορεία προς τον τίτλο: «Είναι η πορεία, πως ότι δώσαμε από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος, ανταμείφθηκαν. Περάσαμε δύσκολα, παλέψαμε και στο τέλος τα καταφέραμε. Η διαφορά σε σχέση με άλλες φορές, ήταν πως ο κόσμος μας στήριξε. Ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονταν, ο κόσμος ήταν εκεί. Άλλες χρονιές, χωρίς να τους αδικώ, ο κόσμος ήταν πικραμένος και δεν ερχόταν κοντά. Φέτος όμως ήταν διαφορετικά. Είμαι 10 χρόνια στην ομάδα και πρώτη φορά ένιωσα το Τσίρειο να βράζει και τον κόσμο να μας στηρίζει με αυτόν τον τρόπο».

Για τα κρίσιμα παιχνίδια: «Στα κρίσιμα παιχνίδια τις προηγούμενες χρονιές, κάτι γινόταν και τα χάναμε. Φέτος όμως ήμασταν όπως έπρεπε και τα πήραμε».

Για τους συμπαίκτες του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βιώνω αυτό το πρωτάθλημα με τους συμπαίκτες μου, γιατί είναι υπέροχοι χαρακτήρες».

Για τον Κολ που τραγούδησε Φουρέιρα: «Όταν χάσαμε από την Πάφο, μείναμε στο ξενοδοχείο όλοι μαζί. Ψάχναμε τραγούδια και βρήκε αυτό ο Κολ. Μας είπε πως όταν πάρουμε το πρωτάθλημα θα το τραγουδήσω. Έτσι και έκανε».

Για το γεγονός πως ο Απόλλων ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης φέτος: «Φέτος ήμασταν κάτι παραπάνω από ομάδα. Δεν είχαμε τα πολύ μεγάλα ονόματα. Όμως έβλεπες μία υγεία στην ομάδα, μία χαρά. Ο ένας έπαιζε για τον άλλο και ήταν κάτι διαφορετικό».

Για το πρωτάθλημα γενικότερα: «Ο οποιασδήποτε μπορούσε να χάσει βαθμούς από οποιονδήποτε. Κάθε ομάδα είχε τους στόχους της, γιατί ήταν αρκετές και οι θέσεις στην Ευρώπη. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερό της εαυτό. Ήταν τρελό πρωτάθλημα».

Αν θα συνεχίσει στον Απόλλωνα: «Δεν έχω πάρει την απόφασή μου. Όταν έχεις κάποιους στόχους θέλεις να τους εκπληρώσεις. Έχω στόχο να παίξω στο εξωτερικό και να διαπρέψω και εκεί. Αν όμως δεν βρω κάτι, τότε θα συνεχίσω στον Απόλλωνα. Δεν έχω κάτι αυτή τη στιγμή».

Αν υπάρχει περίπτωση να πάει σε άλλη κυπριακή ομάδα: «Όχι, αν δεν βρεθεί πρόταση από το εξωτερικό, δεν θα πάω αλλού. Μόνο στον Απόλλωνα για να συνεχίσω αυτό που κάναμε και στο νέο μας γήπεδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ