aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜπλόκο στο «Αμμόχωστος» με μεγάλη δόση VAR (vid)

Μπλόκο στο «Αμμόχωστος» με μεγάλη δόση VAR (vid)

Η Νέα Σαλαμίνα δεν επέτρεψε την άλωση του «Αμμόχωστος» και απέσπασε βαθμό από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, εξασφαλίζοντας ισοπαλία 1-1. Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με πέναλτι του Ντιγκινί στο 43’ και απάντησαν οι γηπεδούχοι στο 66’ με τον Ντανίλο. Με τον βαθμό η ομάδα της Λεμεσού ξεπέρασε κατά έναν βαθμό την Ομόνοια και έμεινε μόνη στην κορυφή.

Το ματς θα έχει μπόλικο απόηχο για τις αποφάσεις του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου και του VAR Λούκα Σωτηρίου. Αρχικά δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων για σπρώξιμο του Πέδρο στον Ντανίλο στο 20’ (ο διαιτητής δεν το είδε, ο VAR δεν το καταλόγισε). Ακολούθως, στο 41’, ο διαιτητής δεν είδε χέρι του Νικολάου, όμως ειδοποιήθηκε, πήγε και αφού είδε έδειξε την άσπρη βούλα. Πάλι δεν είδε την κλωτσιά του Βασιλείου στον Σανκό στο 79’ ο διαιτητής, παρενέβη ο VAR και αφού πάλι εξέτασε το βίντεο, έβγαλε κόκκινη κάρτα.

Το ματς

Ο Απόλλων ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, με πολύ δραστήριους τους Γιαννιώτα και κυρίως τον Πέδρο, οι οποίοι ήταν κυρίαρχοι στη δεξιά πτέρυγα. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας της Λεμεσού, από την ημέρα που προσελήφθη ο Γιάννης Πετράκης. Ωστόσο, είτε επειδή η τελική προσπάθεια δεν ήταν η καλύτερη είτε επειδή την τελευταία στιγμή προλάβαιναν οι αμυνόμενοι της Νέας Σαλαμίνας ή ο Βσελόφσκι, δεν ερχόταν το γκολ. Η λύση δόθηκε όμως από το σημείο του πέναλτι στο 43’, για χέρι του Νικολάου, που εκτέλεσε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ντιγκινί.

Πολύ βελτιωμένοι παρουσιάστηκαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο, μπαίνοντας πιο επιθετικά και δημιουργώντας προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Αν και οι κυανόλευκοι είχαν δύο δοκάρια σε διάστημα ενός λεπτού με τον Πίττα (51’, 52’) και θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς, η απόδοσή τους είχε κάθετη πτώση σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο.

Όσο κυλούσε ο χρόνος φαινόταν ότι μπορούσε να κάνει τη ζημιά η Νέα Σαλαμίνα και τα κατάφερε στο 66’ με τον Ντανίλο, ο οποίος νίκησε με πλασέ στο τετ α τετ τον Δημητρίου. Όταν μάλιστα αποβλήθηκε στο 79’ ο Βασιλείου, η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τους κυανόλευκους. Τελικά, το σκορ έμεινε αναλλοίωτο μέχρι τέλους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου (87′ Παύλου), Νικολάου (46′ Μπρένο), Τσουκαλάς, Χριστοφόρου, Καμισοκό, Οσέι (90′ Βαρέλα), Κονφέ, Ντανίλο, Βάγνκερ, Σανκό.

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Κατελάρης (68′ Κυριάκου), Βασιλείου, Γιαννιώτας (82′ Ψύχας), Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Πίττας, Παπουνασβίλι (58′ Ματέι), Ντιγκινί

Σκόρερ: Ντανίλο 66′ / Ντιγκινί 43 (πεν.)

Κίτρινες: – / Μάρκοβιτς (3η)

Αποβολές: – / Βασιλείου

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος: Αναστασίου Ιωάννης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτάνης Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ