aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜπένσοπ/Γιάνγκα: Η αναπόφευκτη σύγκριση και η μικρή «υπεροχή»

Μπένσοπ/Γιάνγκα: Η αναπόφευκτη σύγκριση και η μικρή «υπεροχή»

Εν αναμονή της άφιξης του Ραντζέλο Γιάνγκα, του νέου επιθετικού της ομάδας, βρίσκονται στον Απόλλωνα. Η εξέλιξη που θέλει την Εθνική Κουρασάο να μην λαμβάνει τελικά μέρος στο Gold Cup, δρομολογεί την άφιξη του, νωρίτερα απ’ όσο περίμεναν οι κυανόλευκοι, κάτι που χαροποίησε τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Ο Γιάνγκα, ο οποίος ανακοινώθηκε προ ημερών, θα αποτελέσει έναν από τους ποδοσφαιριστές στην αιχμή του… δόρατος της λεμεσιανής ομάδας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και θα δώσει συνέχεια στην παρουσία διεθνή από τη χώρα της Καραϊβικής στον Απόλλωνα. Την τελευταία διετία θυμίζουμε στους λεμεσιανούς αγωνίστηκε ο συμπατριώτης του Τσάρλισον Μπένσοπ, τον οποίο έρχεται για να «αντικαταστήσει» εν μέρει.

Αναπόφευκτη λοιπόν θα είναι η σύγκριση του Γιάνγκα με τον Μπένσοπ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αν και οι αριθμοί πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια, εμείς επιχειρήσαμε μια πρώτη «πρόχειρη» σύγκριση των δύο επιθετικών βάση της στατιστικής τους.

Αρχικά, ο… νέος είναι κατά δύο χρόνια νεότερος σε σχέση με τον… παλιό, κάτι που προφανώς «μετρά» ο Τσόρνιγκερ, όπως έχει δηλώσει από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας.

Μιας και αμφότεροι αγωνίζονται ως κεντρικοί επιθετικοί, αυτό που έχουν να επιδείξουν ως προτέρημα τους είναι φυσικά τα γκολ τους. Ο Γιάνγκα υπερέχει όσον αφορά τόσο τις συμμετοχές (22) όσο και στα γκολ (12) με το εθνόσημο στο στήθος, έναντι 10 και 3 του Μπένσοπ αντίστοιχα.

Το νέο απόκτημα των κυανολεύκων υπερέχει επίσης και στα συλλογικά γκολ στην καριέρα του (95) έναντι 81, και παρά το γεγονός πως μετρά λιγότερες συμμετοχές (318 έναντι 342).

Τσάρλισον Μπένσοπ Ραντζέλο Γιάνγκα
Ηλικία 21.08.1989 (31) 16.04.1992 (29)
Εθνική Συμμετοχες/Γκολ 10/3 22/12
Εθνική Γκολ ανά αγώνα 0.3 0.54
Συλλογικά Συμμετοχές/Γκολ 342/81 318/95
Συλλογικά Γκολ ανά αγώνα 0.23 0.29

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ