aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑυγουστή: «Στόχος μας να ετοιμάσουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές»

Αυγουστή: «Στόχος μας να ετοιμάσουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές»

Με νίκη συνέχισε την ξέφρενη πορεία της η εφηβική του Απόλλωνα (Κ-21)  επικρατώντας εκτός έδρας της Νέας Σαλαμίνας. Με το στενό σκορ 1-0 και σκόρερ τον  Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους στο 9ο λεπτό η Λεμεσιανή ομάδα διατηρήθηκε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αυξάνοντας παράλληλα και τη διαφορά της από την δεύτερη ομάδα στους πέντε βαθμούς.

Για την σπουδαία εκτός έδρας νίκη μιλήσαμε με δύο εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, Ανδρέα Ιωάννου και τον νεαρότερο ποδοσφαιριστή της ομάδας Μιχάλη Γενεθλίου. Ο προπονητής της ομάδας Κ21 Σωφρόνης Αυγουστή που επιβλέπει τις προπονήσεις και των Κ-18 οι οποίοι είχαν την πρώτη τους ήττα παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Απόλλωνα.

-Κερδίσατε για μία ακόμη φορά αυξάνοντας τη διαφορά σας από τους υπόλοιπους. Ήταν τόσο δύσκολη η νίκη ο όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα;

«Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα μας επειδή είχαμε αρκετές απουσίες κι αυτό το γεγονός έκανε το έργο των ποδοσφαιριστών μας πιο δύσκολο. Το μεγάλο πάθος που επέδειξαν, βοήθησε στο να έρθει αυτή η δίκαιη νίκη».

-Προηγηθήκατε νωρίς και οι αντίπαλοι δεν κλείστηκαν όπως γίνεται συνήθως. Γιατί παρέμεινε αυτό το στενό σκορ;

«Είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να διευρυνθεί το σκορ αλλά η ατυχία και η αστοχία μας άφησαν το 0-1. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα εκτός έδρας το ότι δεν δεχθήκαμε γκολ, μας αφήνει ευχαριστημένους. Υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των εθνικών ομάδων και ο ερχόμενος αγώνας είναι στις 16/10 με την ΑΕΖ. Ο αγώνας αυτός μπορεί να περιμένει. Η προσοχή μου τώρα είναι στον αγώνα των Κ-18 με την ΠΑΕΕΚ εκτός έδρας».

-Η ΠΑΕΕΚ βρίσκεται στη τελευταία θέση χωρίς να καταφέρει να πάρει κάποιο βαθμό και έχει πετύχει δύο τέρματα ενώ έχει δεχθεί 25! Είναι εύκολο παιχνίδι;

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτές τις ηλικίες. Μπορεί να έχουν δεχθεί πολλά γκολ αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω. Το εύκολο παιχνίδι το κάνουν οι ποδοσφαιριστές με την απόδοση τους».

-Η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ, γιατί συμβαίνει αυτό;

«Έχουν εντοπιστεί κάποιες αδυναμίες στην ομάδα και θα επικεντρωθούμε σε αυτές για να τις διορθώσουμε».

-Μιας και μιλούμε για την Κ-18 προχθές έκανε την πρώτη της ήττα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

«Ναι χάσαμε εντός έδρας παρόλο που ήμασταν καλύτεροι. Πιέζαμε ψηλά, είχαμε τη κατοχή και δεχθήκαμε δύο γκολ από αντεπιθέσεις ενώ όταν μειώσαμε στο σκορ προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε με αποτέλεσμα να δεχθούμε ακόμη ένα γκολ στο 90’. Έτσι ήρθε η πρώτη μας ήττα με 1-3. Τα λάθη όπως έχω πει και πριν έχουν εντοπιστεί και θα τα διορθώσουμε από τον επόμενο κιόλας αγώνα».

-Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση των ποδοσφαιριστών από τα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια;

«Για τους Κ-18 πρόσεξα ότι δεν επηρεάζονται καθόλου οι ποδοσφαιριστές μας αφού οι αντίπαλοι μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Έχουν ένα παθητικό ρόλο και μας περιμένουν στο δικό τους γήπεδο. Στους Κ-21 το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις τι ποδοσφαιριστές θα φέρουν οι αντίπαλοι σου. Πολλές φορές έτυχε να έρθουν ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και έτσι δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε».

-Η ήττα έχει επηρεάσει την ομάδα;

«Πάντα οι ήττες επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές γι αυτό και εμείς τις τελευταίες ημέρες δουλεύουμε στον ψυχολογικό τομέα. Κανείς δεν θέλει να χάνει αλλά όταν χάνουμε θέλουμε να λαμβάνουμε τα θετικά από την ήττα βλέποντας τα λάθη μας για να τα διορθώσουμε».

-Μιλώντας με τον Ερμογένη Ελπιδοφόρου, μας είπε ότι ένιωθαν κουρασμένοι.

«Είναι φυσιολογικό να νιώθουν κούραση οι ποδοσφαιριστές μας αφού πιέζουν επί 90 λεπτά τους αντίπαλους. Είναι ο μόνος τρόπος να ανακτήσουμε την κατοχή της μπάλας. Πάνω σε αυτό θέλω να πω ότι στόχος μας δεν είναι το βαθμολογικό κέρδος αλλά να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές που θα μάθουν να δουλεύουν σωστά στη κατάλληλη ένταση και στους γρήγορους ρυθμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ