aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αστάθεια, αλλαγές και… χαντάκωμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Γράφτηκαν και θα γραφτούν πάρα πολλά από το απόγευμα (11/12) που έγινε επίσημα γνωστή η απομάκρυνση του Πέδρο Εμανουέλ από τον Απόλλωνα μετά από ενάμιση χρόνο. Ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του για τους λόγους που ο Αγκολέζος προπονητής σήκωσε άγκυρα από το «λιμάνι». Μιλάμε για τον προπονητή που πριν από έξι μήνες ο κόσμος τον σφιχταγκάλιαζε και γλεντούσε για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Τι άλλαξε από τότε και από «ένας πολύ καλός κόουτς» έγινε «ένας κόουτς που δεν κάνει»; Το σίγουρο είναι πως ο Εμανουέλ δεν απολύθηκε από τον Απόλλωνα για ένα συγκεκριμένο γεγονός. Δηλαδή, επειδή δεν κέρδισε προχθές τη Νέα Σαλαμίνα ή έκανε μια σειρά μέτριων έως κακών εμφανίσεων. Υπάρχουν διάφορες αιτίες που έσπρωχναν σιγά αλλά σταθερά τον Αγκολέζο προς την πόρτα της εξόδου και συντέλεσαν για να τερματιστεί η συνεργασία.

Πρώτα απ’ όλα έπαιξε σημαντικό ρόλο η εικόνα της ομάδας από την αρχή της σεζόν. Η απόδοση, κρίθηκε πως, δεν ήταν ανάλογη του ρόστερ. Το γεγονός πως τα πλείστα ματς είχαν καταντήσει πολύ αγχωτικά επίσης δεν άρεσε. Ο Απόλλων μοιάζει με ασανσέρ. Πότε πάνω, πότε κάτω και ξανά μανά. Για δώστε προσοχή: Κέρδισε με 3-0 τη Νέα Σαλαμίνα και μετά έμεινε στο 0-0 με τον Άρη. Επιβλήθηκε της ΑΕΖ με 4-0 και την επόμενη αγωνιστική έχασε από την ΑΕΚ με 0-1.

Έχασε από την ΑΕΛ με 1-2 και ακολούθως κέρδισε την Ομόνοια με 2-1. Πριν το σερί νικών (Αναγέννηση 4-0, Δόξα 1-0, Εθνικός 3-2, Καρμιώτισσα 6-0) ηττήθηκε από τον Ερμή με 2-3. Από την παραλίγο νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (1-1) ήλθαν οι ισοπαλίες με την Ανόρθωση και τη Νέα Σαλαμίνα (1-1). Αυτή η αστάθεια στην απόδοση σε συνδυασμό με την αδυναμία του Εμανουέλ να δώσει διάρκεια, ασφαλώς δεν άρεσε. Κάτι που είχε συμβεί και πέρσι, στοιχίζοντας από τον σύλλογο τη διεκδίκηση του τίτλου έως το φινάλε.

Σοβαρός λόγος ήταν κι οι αλλαγές του. Ξεκίνησε από τη ρεβάνς με την Γκρασχόπερς η γκρίνια και διογκώθηκε στα τελευταία παιχνίδια. Για παράδειγμα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ απέσυρε τον δεξί μπακ και από εκεί έγινε στο φινάλε η ζημιά και παραλλήλως είχε κάνει αλλαγή τον καλύτερό του παίκτη (Ντα Σίλβα) που μπορούσε να κρατήσει μπάλα, «ροκανίζοντας» έτσι τον χρόνο.

Συν τοις άλλοις σε πέντε παιχνίδια που η ομάδα είχε προηγηθεί, δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα. Κάποιοι λένε πως είχε… χάσει τα αποδυτήρια και ορισμένοι παίκτες παρουσιάζονταν αγνώριστοι και κάποιοι άλλοι ότι «χαντάκωνε» τους κυανόλευκους με τις επιλογές (συν τις μετεγγραφικές) και ορισμένες φορές με τις εμμονές του.

Ό,τι και να έγινε, εκείνο που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει είναι πως ο Απόλλων ξεκίνησε φέτος από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με πέρσι και έως τώρα δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών. Ακόμη και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Εμανουέλ που ήταν ο Νίκος Κίρζης είχε απογοητευτεί. Οπότε καταλαβαίνετε… Ο χρόνος άρχισε ήδη να πιέζει. Ο κόσμος είναι σίγουρο πως έχει «παγώσει» και περιμένει να δει τις επόμενες κινήσεις του προέδρου, ελπίζοντας πως θα κάνει αυτήν που θα τους «ζεστάνει» πάλι. Γιατί με τον Πέδρο είχε γίνει… παγάκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ