aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑρκεί να πετύχει η συνταγή

Αρκεί να πετύχει η συνταγή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την απόλυτη προσοχή και συγκέντρωση στην άμυνα συστήνει ο Πέδρο Εμανουέλ για τον μεθαυριανό επαναληπτικό με την Γκρασχόπερς. Ο Απόλλων, με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στην επίθεση, αλλά και τις αδυναμίες που παρουσιάζουν οι Ελβετοί στην άμυνά τους, μπορεί να βρει τον τρόπο να πετύχει το γκολ ή τα γκολ που χρειάζεται για να νικήσει και να περάσει στην επόμενη φάση.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, για τους κυανόλευκους προέχει να μη δεχθούν γκολ στην αναμέτρηση του ΓΣΠ. Τα δύο γκολ που δέχθηκε ο Απόλλων στην Ελβετία, όπου ηττήθηκε (1–2), με λίγη προσοχή μπορούσε να τα αποφύγει.

Η Γκρασχόπερς, στα δύο ματς που έδωσε με τη Ρέικιαβικ δέχθηκε συνολικά τέσσερα τέρματα, όσα και στις πρώτες δύο αγωνιστικές του ελβετικού πρωταθλήματος. Απολογισμός που φανερώνει πως η άμυνα δεν είναι και το ισχυρό της ατού. Έχει όμως την ικανότητα να σκοράρει ακόμη και όταν δεν αποδίδει καλά.

Αυτό τι σημαίνει; Πως στον επαναληπτικό, ο Απόλλων μπορεί να φτάσει στο σκοράρισμα, αλλά θα χρειαστεί παράλληλα να παρουσιάσει μιαν άμυνα από μπετόν αρμέ για να πάρει το αποτέλεσμα θα τον οδηγήσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η γενική άποψη πως η Γκρασχόπερς είναι… του χεριού του Απόλλωνα, έχει μια λογική όμως θα χρειαστεί να αποδειχθεί στον αγωνιστικό χώρο. Η επίτευξη του στόχου για το μηδέν παθητικό, πολύ πιθανόν να καθορίσει την τύχη των κυπελλούχων, γι’ αυτό και ο Πέδρο Εμανουέλ δουλεύει στην τακτική με επίκεντρο τη σωστή λειτουργία του ανασταλτικού μηχανισμού της ομάδας του.

Η προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία και όλα δείχνουν πως ο Βάλε θα έχει την ίδια «φρουρά», όπως και στο πρώτο παιχνίδι: Δεξιά στην άμυνα τον Στυλιανού, στο αριστερό άκρο τον Βασιλείου, στόπερ τους Αγγελή και Βινίσιους. Για να πετύχει όμως η συνταγή θα χρειαστεί να δίνει πιο πολλές βοήθειες στην άμυνα ο Κυριάκου, αλλά και οι ακραίοι επιθετικοί να ακολουθούν τους αντιπάλους τους όταν επιτίθενται.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα δεν θα δώσει σύνθημα φουλ επίθεσης. Οι κυανόλευκοι θέλουν να είναι εύστοχοι την Πέμπτη και παράλληλα θα τα δώσουν όλα για να μη δεχθούν γκολ. Ο μηχανισμός της ομάδας θα δουλέψει ώστε να μην απειληθεί η εστία του Βάλε. Αν πετύχει η αμυντική συνταγή που έχει στο μυαλό του ο Εμανουέλ, η επίθεση, όπως τονίζουν οι κυανόλευκοι, μπορεί να τους δώσει την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ