aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆριστα με... τόνο

Άριστα με… τόνο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με το ευρύ 4-0, το οποίο είναι και λίγο, ο Απόλλων απλά περιμένει να πληροφορηθεί ποιον αντίπαλο θα έχει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Βασιλεία ή Φίτεσε; Αυτό πλέον είναι το ερώτημα που τίθεται, καθώς η πρόκριση των γαλάζιων στην επόμενη φάση είναι δεδομένη και θα κρίνει κατά πόσο θα καταφέρει να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Δεν είναι τόσο η έκταση του σκορ στη νίκη επί της Ντινάμο Μπρεστ που αφήνει ικανοποιημένους όλους στην ομάδα όσο η εμφάνιση. Οι κυανόλευκοι πέρασαν με άριστα και σ’ αυτές τις εξετάσεις, καταθέτοντας φαντασία, ποιότητα, πάθος και ουσία. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως η προψεσινή νίκη της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή ήταν η τέταρτη σερί στην Ευρώπη! Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τους κυανόλευκους, δείγμα της υψηλής ποιότητας και εμπειρίας που διαθέτουν.

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία και ο Απόλλων έδειξε στον επαναληπτικό με τη Στούμπρας, στους δύο αγώνες με τη Ζελέζνιτσαρ και προψές με την Μπρεστ, πως ξεχειλίζει από ποδοσφαιρικά χαρίσματα. Το σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Βέβαια, για να πούμε το σωστό, όσα γκολ έριξε ο Απόλλων στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να τα είχε κάνει ισάριθμες φορές και στο πρώτο μέρος. Απλά ο Φακούντο Περέιρα ήταν άτυχος στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, το ίδιο και οι Παπουλής και Σαρδινέρο, οι οποίοι δεν λειτούργησαν σωστά στις ευκαιρίες που βρήκαν.

Ο Απόλλων καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και στον επαναληπτικό θα προσπαθήσει να διευρύνει το ρεκόρ του με πέμπτη συνεχόμενη νίκη. Η διαφορά δυναμικότητας σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα που διακρίνει αυτόν τον Απόλλωνα δεν αφήνουν περιθώρια καμιάς έκπληξης. Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, αλλά εδώ που έφτασε η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, με κόπο και μόχθο, δεν έχει κανείς την παραμικρή διάθεση να το γκρεμίσει.

Ο Σελάγια πήρε πάλι το «όπλο» του. Ο Αργεντινός επιθετικός προτιμήθηκε αντί του Μαγκλίτσα και δικαίωσε τον Σωφρόνη Αυγουστή. Δεν είναι τυχαίος φορ και με τα δύο πρώτα γκολ έσυρε τον χορό της νίκης. Από τον πάγκο ήρθε και ο Μάρκοβιτς, ο οποίος με μια φωτοβολίδα διεύρυνε τη νίκη της ομάδας του. Ο Απόλλων έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ του και αυτό λέει πολλά. Μπορεί να ταξιδέψει και φέτος τους οπαδούς του σε όμορφα ευρωπαϊκά ταξίδια, συναρπαστικά και γεμάτα επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ