aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Ζίλινα το πρώτο εμπόδιο για τους Ομίλους

Απόλλων: Ζίλινα το πρώτο εμπόδιο για τους Ομίλους

Τα προγνωστικά που την ήθελαν ως το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στο ζευγάρι με την Ντίλα Γκόρι επιβεβαίωσε η Ζίλινα. Οι Σλοβάκοι ηττήθηκαν 2-1 στη Γεωργία, όμως το ευρύ 5-1 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτισης για την ομάδα που θα βρει στον δρόμο του ο Απόλλων στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Απόλλωνα είναι ορισμένη για την Πέμπτη, 22 Ιουλίου, στις 20:00, στο «ΑΕΚ Αρένα» και ο επαναληπτικός θα γίνει μία βδομάδα αργότερα στη Σλοβακία.

Ποια είναι η Ζίλινα; Τερμάτισε στην 4η θέση κατά τη λήξασα σεζόν στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας. Μάζεψε 52 βαθμούς σε 32 αγώνες και ήταν στο -19 από την πρωταθλήτρια Σλόβαν Μπρατισλάβας. Διέθετε ωστόσο τη δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή με 72 γκολ, 6 λιγότερα από την πρωταθλήτρια Σλόβαν.

Η Ζίλινα είναι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους στη χώρα. Μετά τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας (1993), συμμετέχει στην Α΄ Κατηγορία στο σλοβακικό πρωτάθλημα με εξαίρεση τη σεζόν 1995-1996 όταν και υποβιβάστηκε στη Β΄ Κατηγορία. Έχοντας κατακτήσει 7 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή θεωρείται δικαίως μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, συμμετείχε δύο φορές σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τις σεζόν 2008-09 και 2010-11. Πριν από χρόνια, δηλαδή, κάτι που δεικνύει πως ξεθώριασε αγωνιστικά. Το 2017, η πορεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ διακόπηκε στον 2ο προκριματικό (Κοπεγχάγη) και το 2020 τέθηκε νοκ άουτ από τον 1ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (Δεν Νιου Σεντς). Προπονητής της είναι ο 43χρονος Σλοβάκος Παβόλ Στάνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ