aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Βγάζει σκόρερ από το μανίκι του

Απόλλων: Βγάζει σκόρερ από το μανίκι του

Ο Απόλλων, με τη συμπλήρωση 9 αγωνιστικών, οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 21 βαθμούς, έχοντας ως μεγαλύτερο «όπλο» την επιθετική γραμμή. Η ομάδα της Λεμεσού, έχει παραβιάσει την αντίπαλη εστία 16 φορές, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη, δείγμα των δυνατοτήτων του. Με εξαίρεση το ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια, το οποίο διεξήχθη πριν από ένα μήνα και εντασσόταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (0-1), σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, πότε δύσκολα και πότε εύκολα, ανίχνευσε το μονοπάτι που οδηγούσε στο πλεκτό.

Αξιοσημείωτο είναι το στατιστικό που λέει πως, επτά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές χρίστηκαν σκόρερ. Πρώτος στη σχετική λίστα για τους κυανόλευκους είναι ο Ιωάννης Πίττας. Ο διεθνής άσος που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τα επόμενα παιχνίδια, σκόραρε πέντε φορές, με τα τρία τέρματα να τα «βρίσκει» σε ένα 90λεπτο. Αυτό της πρεμιέρας απέναντι στον Εθνικό Αχνας. Δεύτερος είναι ο Μπασέλ Ζράντι με τρία γκολ και στην επόμενη θέση βρίσκονται οι Μπακαλί Νταμπό, Ραντζέλο Γιάνγκα που πέτυχαν από δύο. Τέλος, μία φορά χρίστηκαν σκόρερ οι Ίλιαν Ίλιεφ, Αμίν Χαμάς και Χρήστος Αλμπάνης. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα γκολ έχει πιστωθεί στο ταμείο των κυανόλευκων από πόδια αντιπάλου (Σόουζα, ΑΠΟΕΛ).

Πάμε πιο κάτω: Ο Απόλλων έχει πανηγυρίσει τα περισσότερα τέρματα στο δεύτερο μέρος των αγώνων. Συγκεκριμένα έχει πετύχει 10, ενώ στο πρώτο μισό των ματς έχει σκοράρει 6 φορές. Επίσης, τα μισά τέρματα που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο «εντοπίζονται» στο τελευταίο 15λεπτο. Δηλαδή, από το διάστημα 76΄έως 90’+, παραβίασε πέντε φορές την εστία. Τρία γκολ πέτυχε στο διάστημα 46’-60’ και δύο στο αμέσως επόμενο 15λεπτο. Όσον αφορά στο πρώτο ημίχρονο, επίσης στο τελευταίο σκέλος σκόραρε τα περισσότερα γκολ. Τρία τέρματα πέτυχε το διάστημα 31’-45’, δύο στο πρώτο 15λεπτο (1’-15΄) και ένα στο αμέσως επόμενο (16’-30’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ