aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Τρώγοντας έρχεται η όρεξη

Απόλλων: Τρώγοντας έρχεται η όρεξη

Όταν ο Μπακαλί Νταμπό συστήθηκε στους οπαδούς του Απόλλωνα, στα τέλη του Αυγούστου του 2020 με εκείνο το χατ τρικ κόντρα στην Σαμπουρτάλο (5-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι ο Γάλλος επιθετικός θα κάνει τη διαφορά στον τομέα του σκοραρίσματος.

Ποδοσφαιριστής με φυσικές δυνάμεις, αλτικός και διεισδυτικός «φώναζε» ότι ήταν μία επιλογή πρώτης διαλογής. Ακόμη και σήμερα δεν αμφισβητεί κανένας ότι έχει τις προδιαγραφές να ανεβάσει επίπεδο τους κυανόλευκους. Πέρυσι, δεν είχε καταφέρει να φτάσει στα ποσοστά σκοραρίσματος που είχε στη Νέφτσι Μπακού, όταν στις περιόδους 29017-18 και 2018-19 είχε πετύχει 13 και 14 τέρματα αντίστοιχα μόνο στο πρωτάθλημα.

Στην περσινή σεζόν, εκτός από τα τρία τέρματα που πέτυχε κόντρα στη Σαμπουρτάλο έμεινε στα 6 γκολ στον κυπριακό μαραθώνιο, ενώ λόγω και κάποιων προβλημάτων τραυματισμού δεν κατάφερε να θεωρείται ως ένας από τους βασικούς και αναντικατάστατους. Φέτος, από τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές στις επτά ήταν στο αρχικό σχήμα και όλα δείχνουν ότι ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ τον θεωρεί βασικό γρανάζι στη μηχανή του. Στις προηγούμενες αγωνιστικές έλειπε το γκολ από τον Γάλλο επιθετικό.

Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έσπασε την γκίνια πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στη σεζόν και όλοι στο Κολόσσι θεωρούν ότι ανοίγει ο δρόμος για ακόμη πιο μεστές και ουσιαστικές εμφανίσεις. Ο Απόλλων έχει στις τάξεις του γκολτζήδες, αλλά τα γκολ του Μπακαλί Νταμπό είναι απαραίτητα για να υλοποιήσει τους στόχους του. Κι επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, ο Γάλλος επιθετικός θέλει να συνεχίσει τη σχέση του με τα δίχτυα και στην αναμέτρηση που ακολουθεί, την ερχόμενη Παρασκευή με αντίπαλο τη Δόξα, στο Τσίρειο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ