Για τον Απόλλωνα, η διακοπή προσφέρεται για αλλαγή δεδομένων. Οι κυανόλευκοι έβγαλαν το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος με σημαντικές απουσίες, συνεχείς αναγκαστικές διαφοροποιήσεις και έναν Ερνάν Λοσάδα να προσπαθεί να «χτίσει» ομάδα χωρίς να έχει στα χέρια του όλα τα υλικά.
Γι’ αυτό και η ατάκα του μετά το 2-2 με τον ΑΠΟΕΛ μόνο τυχαία δεν ήταν: «Μετά τη διακοπή θα αρχίσει ουσιαστικά η σεζόν μας».
Ο Αργεντινός περιμένει τουλάχιστον τέσσερις επιστροφές με την επανέναρξη και αυτό από μόνο του μπορεί να διαφοροποιήσει αισθητά την καθημερινότητα στο Κολόσσι. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ απουσίαζαν οι Ντανίλο Σπόλιαριτς, Μπρούνο Γκασπάρ, Άγγελος Ανδρέου, Ιβάν Λιούμπιτς, Μόργκαν Μπράουν και Άλεν Όζμπολτ.
Έξι ποδοσφαιριστές εκτός πλάνου και ένας πάγκος που δεν πρόσφερε στον Λοσάδα την πολυτέλεια πολλών παρεμβάσεων, όταν το παιχνίδι άρχισε να γέρνει προς την πλευρά των γαλαζοκιτρίνων.
Διαβάστε επίσης: Λοσάδα: «Μετά τη διακοπή αρχίζει η σεζόν μας»
Το πρόβλημα, άλλωστε, δεν περιορίζεται στα 90λεπτα. Οι συνεχείς απουσίες δυσκολεύουν τη δημιουργία σταθερού κορμού και επηρεάζουν τη δουλειά στις προπονήσεις. «Δεν μπορείς να χτίσεις κάτι πάνω σε αυτό», παραδέχθηκε ο Λοσάδα, περιγράφοντας ίσως καλύτερα από οτιδήποτε άλλο το βασικό εμπόδιο που αντιμετώπισε έως τώρα.
Οι τρεις εβδομάδες που ακολουθούν προσφέρουν χρόνο για να αδειάσει το απουσιολόγιο, να γεμίσει ο πάγκος και να αποκτήσει επιτέλους ο προπονητής περισσότερες πραγματικές επιλογές.
Μετά τη διακοπή, λοιπόν, οι δικαιολογίες θα λιγοστέψουν και οι απαιτήσεις θα αυξηθούν. Ο ίδιος ο Λοσάδα, άλλωστε, έβαλε τη γραμμή: τότε περιμένει να αρχίσει «ουσιαστικά» η σεζόν του Απόλλωνα. Το θέμα, όμως, είναι οι συνεχείς τραυματισμοί να εκλείψουν ή να περιοριστούν στον ελάχιστο βαθμό. Διαφορετικά θα είναι δύσκολη η ζωή στο Κολόσσι…














