aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Τούτη τη φορά η αγωνιστική συμπεριφορά δεν επηρεάστηκε

Απόλλων: Τούτη τη φορά η αγωνιστική συμπεριφορά δεν επηρεάστηκε

Όχι μόνο έπαιξε σαν ίσος προς ίσον την πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος, Άλκμααρ, αλλά εάν ήταν λιγάκι πιο προσεκτικός και είχε τις συγκυρίες με το μέρος του, θα μπορούσε να έφευγε από το «ΑΦΑΣ Στένιουμ» με τον βαθμό της ισοπαλίας και €166.000 στην τσέπη.

Ο Απόλλων, όχι μόνο απάντησε δις στα τέρματα που δέχθηκε χθες βράδυ (Όντγκαρντ 16′, Ντε Βιτ (πεν.) 62′ / Γιόστεν 19′, Καμπράλ 71′), αλλά έχοντας πείσμα, διάθεση και αποφασιστικότητα, θα μπορούσε να φτάσει στους δύο βαθμούς στον 5ο όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ, με τη συμπλήρωση του α’ γύρου. Ωστόσο, με το τρίτο γκολ που δέχθηκε (Κάρλσον 85′), δεν κατάφερε να τελειώσει τη δουλειά που θα του αναπτέρωνε τις πιθανότητες διάκρισης στη διοργάνωση.

Παρά το γεγονός πως ο Καταλά παρέταξε την ομάδα του με επτά αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, τούτη τη φορά η αγωνιστική συμπεριφορά δεν επηρεάστηκε. Για παράδειγμα, στο πρώτο μέρος μία φορά βρήκε τον τρόπο να εκδηλώσει οργανωμένη επιθετική ενέργεια η Άλκμααρ και ατύχησε ο Απόλλων να δεχθεί γκολ (Όντγκαρντ 16΄). Άφησε την αντίπαλο να κυκλοφορεί την μπάλα σε χώρους που δεν γινόταν επικίνδυνη, την ίδια ώρα που είχε κοντά τις γραμμές και προσπαθούσε με γρήγορες επιθέσεις να πατήσει με αξιώσεις στο «κουτί» του Bέρχουλστ.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο 90λεπτο στον όμιλο, ο Απόλλων δεν σάστισε όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Όχι μόνο «απάντησε» άμεσα (Γιόστεν 19΄), αλλά έχασε μοναδική ευκαιρία για να φτάσει στην ολική ανατροπή, οκτώ μόλις λεπτά μετά την ισοφάριση (Πίττας 27΄), κάτι που αντικατοπτρίζει το πόσο σωστά συμπεριφέρθηκε στο «ΑΦΑΣ Στέντιουμ». Ενδεικτικό είναι επίσης το στατιστικό που έλεγε ότι κατά το πρώτο μισό, κέρδισε τέσσερα κόρνερ έναντι ενός της αντιπάλου, με την κατοχή της μπάλας να είναι ισορροπημένη (52%-48%).

Το σκηνικό, δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Τι και αν οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ, χωρίς καν να δημιουργήσουν ευκαιρία (απρόσεκτο μακράρισμα Β. Γιοβάνοβιτς και πέναλτι του Ντε Βιτ στο 60΄); Οι κυανόλευκοι είχαν ξανά έτοιμη τη λύση (Καμπράλ 71΄). Εκεί που πίστεψαν ακόμα περισσότερο για το βαθμολογικό όφελος κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, δέχθηκαν το τρίτο γκολ, το οποίο ήταν εν τέλει… καταδικαστικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ