aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Το… προβληματικό 1 στα 10 λέει την (πικρή) αλήθεια

Απόλλων: Το… προβληματικό 1 στα 10 λέει την (πικρή) αλήθεια

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με την… ψυχή στο στόμα κέρδισε τη Δόξα ο Απόλλων με 3-2, το απόγευμα του Σαββάτου (22/2) στο Τσίρειο για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι γαλάζιοι τα… χρειάστηκαν κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, αφού ισοφαρίστηκαν προσωρινά σε 1-1, είδαν την προσφυγική ομάδα να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ, ενώ ήταν αγχωμένοι μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αφού νωρίς-νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (48’) ο Παπαφώτης μείωσε σε 3-2 και κράτησε ζωντανή μέχρι τέλους τη Δόξα στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους.

Η ομάδα της Λεμεσού ήταν κάκιστη ανασταλτική και είδαν γι’ άλλο ένα εντός έδρας παιχνίδι να παραβιάζεται η εστία τους και μάλιστα όχι μία φορά. Σε 11 αγώνες πρωταθλήματος στο Τσίρειο ο Απόλλων μόλις μία (!) φορά κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Στο ντέρμπι με την Ανόρθωση (2-0) για την 13η αγωνιστική. Στα υπόλοιπα 10 ματς δέχθηκαν γκολ. Ήταν η τέταρτη φορά που η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή σε εντός έδρας παιχνίδι μάζεψε από την εστία της την μπάλα πέραν της μίας φοράς. Στα τρία εξ αυτών, κόντρα σε Πάφος FC (3-2), Εθνικός (3-2), Δόξα (3-2) κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές και πήρε το ζητούμενο. Στη μία, απέναντι στη συμπολίτισσα ΑΕΛ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε 2-1.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Πιεσόμετρο ναι, αλλά η πίεση αιτία για τα αμυντικά χάλια όχι!

Εκτός έδρας οι ανασταλτικές επιδόσεις του Απόλλωνα είναι καλύτερες. Σε 10 οι γαλάζιοι διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους τέσσερις φορές. Επιθετικά η ομάδα της Λεμεσού ήταν και παραγωγική σε φάσεις και αρκετά αποτελεσματική σκοράροντας τρία τέρματα στο ματς με τη Δόξα, όμως στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος όπου ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ υψηλότερος τέτοιες αμυντικές επιδόσεις πολύ πιθανόν να αποδειχθούν καταστροφικές για τον Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Ο προβληματικός Απόλλων κέρδισε με «αχ» και «βαχ» τη Δόξα (vid & pics)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ