aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Το πιο «ύπουλο» ματς στον δρόμο του Πετράκη

Απόλλων: Το πιο «ύπουλο» ματς στον δρόμο του Πετράκη

Μοιάζει να πέρασε πολύς καιρός από τότε που έσκιζε τα ιμάτιά του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης, για την «αρπαγή» του Γιάννη Πετράκη από τον Απόλλωνα. Μέχρι και επεισόδιο σε τηλεδιάσκεψη της ΚΟΠ εκτυλίχθητε τότε με την αποχώρηση του Νίκου Κίρζη.

Και όμως ήταν μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Έκτοτε, φυσικά, τα πνεύματα ηρέμισαν και οι δύο ομάδες τράβηξαν τον δρόμο τους: η λευκωσιάτικη διεκδικεί το κύπελλο σε τελικό με την Ανόρθωση και η λεμεσιανή το πρωτάθλημα με συνδιεκδικήτρια την Ομόνοια.

Η μοίρα το έφερε έτσι, όμως, και στην προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος, την ερχόμενη Τρίτη στο Τσίρειο, ο Απόλλων χρειάζεται νίκη εις βάρος του Ολυμπιακού, για να πάει σε τελικό πρωταθλήματος με το «τριφύλλι» στο ΓΣΠ.

Ένα «ύπουλο» ματς, από την άποψη πως οι κυανόλευκοι θα κουβαλούν όλο το άγχος στην πλάτη τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν έναν παντελώς άνετο αντίπαλο, που απέδειξε πως «δαγκώνει». Ακόμα και όταν αγωνίζεται με νεαρούς.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο, οι μαυροπράσινοι έχουν κάνει ζημιά στις άλλες ομάδες του α’ γκρουπ και μάλιστα από δύο φορές στα ματς της τρέχουσας σεζόν. Στο πρωτάθλημα έχουν νίκη και ισοπαλία κόντρα στην Ομόνοια (1-0, 1-1), καθώς και από δύο τρίποντα απέναντι σε Ανόρθωση (2-1, 2-0) και ΑΕΚ (1-0, 2-1). Στο κύπελλο απέκλεισαν με δύο νίκες την ΑΕΛ στα ημιτελικά (4-2, 1-0).

Προς το παρόν, τους ξεφεύγει μόνο ο Απόλλων, που χαμογέλασε στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις τους (1-0, 2-1, 2-0). Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει το ίδιο στην τέταρτη και τελευταία της σεζόν ή αν θα πάρει ο Ολυμπιακός την εκδίκησή του για όσα εκτυλίχθησαν τον περασμένο Νοέμβριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ