aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Το πέτυχε 785 μέρες μετά!

Απόλλων: Το πέτυχε 785 μέρες μετά!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Λένε πως η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα δίνει τίτλους. Ε, αφού κόσμος στο γήπεδο δεν επιτρέπεται να έρθει, ας βελτιώσουμε την άμυνά μας μπας και πανηγυρίσουμε το τρόπαιο. Κάπως έτσι (πρέπει να) είναι το σκεπτικό του Γιάννη Πετράκη. Αν για κάτι ξεχώρισε ο Απόλλων στη σημαντικότατη νίκη επί της Ομόνοιας, το βράδυ της Δευτέρας στο Τσίρειο, που έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα δεν ήταν ούτε η ορμητικότητα, ούτε οι καταιγιστικές επιθέσεις.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού κατάφεραν να «εγκλωβίσουν» επιθετικά την Ομόνοια, περιορίζοντάς την δημιουργικά. Οι πράσινοι απείλησαν ουσιαστικά δύο φορές στο παιχνίδι, με τους Τζιωνή και Παπουλή με τον Γιοβάνοβιτς να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα στο τετ α τετ με τον Ελλαδίτη.

Το ζητούμενο για τη λεμεσιανή ομάδα ήρθε στο 90+2’ με την κεφαλιά του Τσάρλισον Μπένσχοπ, όμως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Απόλλων πήρε (σχεδόν) άριστα ανασταλτικά. Διατήρησε ανέπαφη την εστία του για άλλη μία φορά, και έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές ανέπαφες εστίες. Τελευταία φορά που οι γαλάζιοι κατέγραψαν παρόμοια επίδοση ήταν τη σεζόν 2018-19, δύο χρόνια πριν, με προπονητή τον Σωφρόνη Αυγουστή,και συγκεκριμένα 785 μέρες πριν. Τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου του 2019 είχαν κερδίσει κατά σειρά Ερμή (3-0), Δόξα (2-0) και Ανόρθωση (3-0), ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την ΑΕΛ (0-0).

Σε 26 αγωνιστικές, στην πρώτη φάση του φετινού πρωταθλήματος, ο Απόλλων διατήρησε το μηδέν παθητικό μόλις σε οκτώ αγώνες, ενώ από στα πέντε παιχνίδια των πλέι οφ δέχθηκε γκολ μόνο στο ένα. Εν αρχή η άμυνα, λοιπόν, για τον Απόλλων του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος γνωρίζει πως επιθετικά διαθέτει πολλά και ικανά «όπλα» με ποδοσφαιριστές που μπορούν να «σκοτώσουν» κάθε αντίπαλο με μία ατομική τους ενέργεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ