aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Το ένστικτο της επιβίωσης

Απόλλων: Το ένστικτο της επιβίωσης

Τι και αν δεν μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων; Τι και αν έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο από ημίωρο ένεκα της σωστής αποβολής με απευθείας κόκκινης κάρτα του Χ. Κυριάκου (σκληρό φάουλ στον Στεπίνσκι); Το ένστικτο της επιβίωσης «λειτούργησε» στο χθεσινό παιχνίδι για τον Απόλλωνα!

Σε έναν εκ των λίγων συνδυασμών που ξεδίπλωσε, ο Χαμάς με σέντρα-διαβήτη βρήκε τον Γιάνγκα και ο υψηλόσωμος Ολλανδός «κάρφωσε» με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα (39΄). Το εν λόγω γκολ, λοιπόν, έφτανε και περίσσευε στον Απόλλωνα για να κάμψει την αντίσταση του ιδιαίτερα μαχητικού Άρη στο Τσίρειο (1-0), διατηρώντας αυτομάτως το απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών σε δύο αγωνιστικές.

Για να κάνει έξι τους βαθμούς, όπως καταλαβαίνετε, δοκιμάστηκαν τα όρια και οι αντοχές των ποδοσφαιριστών του Τσόρνιγκερ. Ωστόσο άντεξαν στην πίεση, κράτησαν για πρώτη φορά το μηδέν παθητικό και έφτασαν στο ζητούμενο, κάτι που τονώνει την ψυχολογία και ενισχύει την αυτοπεποίθηση.

Όσον αφορά στην ομάδα του Λουκά, κάτι έλειπε στην τελική ενέργεια. Παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε την μπάλα (62% κατοχή), στις πλείστες των περιπτώσεων που έφτανε στα όρια της περιοχής του Απόλλωνα, έκανε το εύκολο λάθος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ την εστία του Δημητρίου και σε δύο εξ αυτών θα μπορούσε να σκοράρει, εάν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι.

Συγκεκριμένα, στο 45’+2 μετά από «κεραυνό» που εξαπέλυσε ο Στεπίνσκι και στο 90’+2 σε «βολέ» του Ρονγκάλια. Ο 26χρονος Πολωνός επιθετικός, πάντως, ήταν εκ των καλύτερων παικτών του Άρη στο χθεσινό ματς, την ίδια ώρα που ο Βραζιλιάνος μπακ Καζού ξεχώρισε σε διαδοχικό 90λεπτο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι τυπικά γηπεδούχοι αναπτύσσονταν από τα αριστερά. Στο Τσίρειο διατέθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, 1.657 εισιτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χαμάς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, το ίδιο και ο Ουέλινγκτον ενώ οι Αλεσάμι, Στορ και Μαυρίας πραγματοποίησαν την πρώτη εμφάνισή τους με τα κυανόλευκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ