aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Το αλάνθαστο σερί και το ρεκόρ βαθμών στα πλέι οφ

Απόλλων: Το αλάνθαστο σερί και το ρεκόρ βαθμών στα πλέι οφ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Η μπάλα είναι στα πόδια των παικτών του Απόλλωνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αρκεί να φανούν συνεπείς, προχωρώντας αλάνθαστοι. Δηλαδή, να φτάσουν στο απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών στα δύο επόμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ώστε στο τελευταίο 90λεπτο με την Ομόνοια να παίξουν τα ρέστα τους. Δηλαδή, από τους 69 βαθμούς που μάζεψαν μέχρι στιγμής να κόψουν το νήμα του τερματισμού στους 78, νοουμένου ότι οι πράσινοι θα κερδίσουν τα δύο επόμενα ματς.

Στόχος που εάν επιτευχθεί αυτομάτως οι κυανόλευκοι θα καταρρίψουν το ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής στα πλέι οφ της σεζόν 2017-18. Στην ίδια αγωνιστική των αγώνων κατάταξης, δηλαδή 7, είχαν πιστώσει στο ταμείο 18 πόντους. Από τους 61 που είχαν μαζέψει στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος εκείνη τη σεζόν, είχαν φτάσει τους 79 και έκλεισαν εν τέλει την αγωνιστική περίοδο με 82.

Στη φετινή διαδικασία των αγώνων κατάταξης, ο Απόλλων δείχνει να είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έχει μαζέψει συνολικά 15 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές (4 νίκες, 3 ισοπαλίες), επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερή του βαθμολογική συγκομιδή στους αγώνες των πλέι οφ.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-14 στην κανονική διάρκεια είχε μαζέψει 59 βαθμούς και 11 στην επόμενη φάση σε 7 αγώνες. Την αμέσως επόμενη σεζόν, από τους 48 έφτασε μόλις τους 53 και τη σεζόν 2015-16 από τους 49 πήγε στους 61. Την ποδοσφαιρική χρονιά 2016-17 από τους 57… ανέβηκε στους 68, δηλαδή μάζεψε 11 πόντους. Τη σεζόν 2018-19 από τους 47 σκαρφάλωσε στους 58, δηλαδή 11 παραπάνω από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ