aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Τι χρειάζεται για να συνέλθει μετά από τη βαριά ήττα

Απόλλων: Τι χρειάζεται για να συνέλθει μετά από τη βαριά ήττα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όλοι είδαν τι έγινε τη Δευτέρα στο ΓΣΠ και πώς ο Απόλλωνας έχασε με το βαρύ 5-1 από τον ΑΠΟΕΛ. Η ήττα είναι ήττα, είτε με ένα γκολ διαφορά, είτε με τέσσερα ή πέντε. Αυτό που έχουν να κάνουν στον Απόλλωνα (δεν έχουν και άλλη επιλογή), είναι να γυρίσουν σελίδα. Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ δεν προδικάζει τίποτε, ούτε είναι δυνατό να γίνει αιτία να πάρει από κάτω την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Συνεπώς χρειάζεται ψυχραιμία και συγκέντρωση για τη συνέχεια.

Για την ήττα στο ΓΣΠ, φταίνε πολλοί παράγοντες, γιατί ξέχωρα από τα παράπονα για τη διαιτησία, έγιναν και άλλα λάθη. Και για να προσπερνούμε και ένα άλλο ουσιώδες θέμα, φάνηκε πως οι ποδοσφαιριστές είχαν πολλά νεύρα και καθόλου καθαρό μυαλό. Η απάντηση σε αυτό δίδεται άμεσα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, προτάσσοντας την εκτίμηση, πως τους εκνεύρισε ο διαιτητής με τις αποφάσεις του. Τα ίδια είχαν λεχθεί και σε περσινά παιχνίδια που έκριναν και τους δύο τίτλους. Τέλος πάντων, η ουσία είναι πως πέρα από την τεχνική, την ποιότητα, την ταχύτητα και τη δύναμη, για να κερδίσεις ένα παιχνίδι χρειάζεται να διατηρήσεις σε ψηλά επίπεδα την αγωνιστική πειθαρχία και τη συγκέντρωση. Αυτά δεν τα είχε ο Απόλλωνας.

Το ματς με τον ΑΠΟΕΛ έχει όμως περάσει και τώρα μπροστά τους οι κυανόλευκοι έχουν τον αγώνα στο «Τάσος Μάρκου» με την Ένωση. Εκεί έχει στρέψει την προσοχή του ο Σωφρόνης Αυγουστή. Στον κατάλογο των απόντων (Γιούστε, Καραγιόλ, Μπρου), προστέθηκαν και οι Βάλε, Παπουλής και Μαγκλίτσα, που θα χάσουν τον αγώνα στο Παραλίμνι λόγω καρτών, ενώ εκτός είναι και ο Ζελάγια, που υποφέρει με μυϊκό πρόβλημα.

Είναι ξεκάθαρο, πως οι κυανόλευκοι θα πάνε στην αναμέτρηση του Σαββάτου με νέο πρόσωπο. Θα επανέλθουν ως βασικοί οι Ουεαντραόγκο και Φοπαλά, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κίσσας. Ο Απόλλωνας καλείται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των αγωνιστικών που ακολουθούν, με την τεχνική ηγεσία να ετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές, που θα επαναφέρουν την ομάδα τους στις νίκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ