aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Θύμωσε, ξέσπασε και έμεινε ζωντανός!

Απόλλων: Θύμωσε, ξέσπασε και έμεινε ζωντανός!

Ο ΑΠΟΕΛ, πήγε να μπει σαν «κλέφτης» από το… παράθυρο του Σταδίου «Αλφαμέγα» στο 21’, ωστόσο για κακή του τύχη βρήκε σε επιφυλακή τον Απόλλωνα και πιο συγκεκριμένα τον Πίττα.

Ο διεθνής επιθετικός και δεύτερος (πλέον) σκόρερ του πρωταθλήματος, μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 (30΄, 70΄), ο Ουάρντα… αφόπλισε στο 80ό λεπτό τον αντίπαλο, ο οποίος μπορεί να αντέδρασε εκ νέου με τον Γεωργιανό στράικερ (90’+3), αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Ο φωτεινός πίνακας του νεόδμητου γηπέδου της Λεμεσού, έγραψε: Απόλλων-ΑΠΟΕΛ 3-2.

Η ομάδα του Αντόνε, με τη στήριξη των χιλιάδων οπαδών του, είχε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει δυναμικά, μένοντας ζωντανή στην προσπάθεια εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μείωσε στο -1 από την ΑΕΚ κι αν στο φινάλε κερδίσει την Πάφος FC (28/5) και οι Λαρνακείς δεν επιβληθούν της Ομόνοιας, αυτομάτως κλειδώνουν θέση στο Κόνφερενς Λιγκ της νέας περιόδου. Εκεί, δηλαδή, που θα συμμετάσχει οριστικά ο ΑΠΟΕΛ

Οι κυανόλευκοι στο χθεσινό ματς δεν ήταν ανώτεροι των πρωτευουσιάνων. Ωστόσο, είχαν την κατοχή της μπάλας, μεγαλύτερη συγκέντρωση στο 90λεπτο και ασφαλώς, περίσσια αυτοπεποίθηση στην τελευταία προσπάθεια. Μετουσίωσαν σε γκολ την πρώτη τελική εντός στόχου με τη συμμετοχή των τριών παικτών (Χάμπος, Ντιγκινί, Πίττας) και χτύπησαν κέντρο τον στόχο στις αμέσως δύο εξαιρετικά επικίνδυνες φάσεις, πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη αμυντική διάταξη. Ο Ουάρντα σέρβιρε στον κατάλληλο χρόνο και τόπο στον Πίττα και 10 λεπτά μετά, ο Αιγύπτιος εξτρέμ από δημιουργός έγινε σκόρερ, εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Ντιγκινί. Ο τελευταίος, είχε αποτελέσει την έκπληξη του Αντόνε στο αρχικό σχήμα και ασφαλώς, δικαίωσε τον Ρουμάνο τεχνικό για την επιλογή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ