aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Θα γυαλίζει το μάτι τους!

Απόλλων: Θα γυαλίζει το μάτι τους!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θα γυαλίζει το μάτι των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα απόψε στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, όταν γνωρίζουν, πόση χαρά θα προσφέρουν στους ίδιους τους εαυτούς τους και στον κόσμο. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι πως η κατάκτηση του κυπέλλου θα αποτελέσει για τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα τη δικαίωση για τη φετινή τους πορεία.

Δεν φτάνει μόνο να ακούνε καλά λόγια για την ομάδα τους, δεν φτάνει να ξέρουν πως άξιζαν κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουν στο τελευταίο ματς της περιόδου να κερδίσουν τον πρωταθλητή και να πάρουν μαζί τους στη Λεμεσό το κύπελλο. Θα είναι ιδιαίτερης σημασίας ο σημερινός τελικός για τον Απόλλωνα, αν μπορέσει να κατακτήσει το τρόπαιο. Για πολλούς λόγους.

Πάντα μια κατάκτηση κυπέλλου αποτελεί ένα μεγάλο δέλεαρ και αυτή η ευκαιρία είναι στα πόδια τους. Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει προετοιμάσει όσο καλύτερα γινόταν την ομάδα του. Η προσπάθειά του ήταν να κρατήσει συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές του, όλο αυτό το διάστημα, όμως σήμερα θα τους ζητήσει να βγάλουν όλη την ενέργεια και το πάθος τους για να φθάσουν στη νίκη.

Η συνταγή είναι απλή. Τρέξιμο και πίεση παντού. Πάθος και πείσμα για να πάρουν αυτό που θέλουν από τον αντίπαλό τους. Οι ικανότητες υπάρχουν, μένει μόνο να τις αξιοποιήσουν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ως πρώτο στόχο το μηδέν παθητικό. Ο ΑΠΟΕΛ, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε καμιά από τις προηγούμενες αναμετρήσεις τον Απόλλωνα και αυτό είναι στα υπέρ της ομάδας του Αυγουστή.

Έχουν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να «βιδώνουν» τους αντιπάλους τους, όμως σήμερα σε ένα τελικό κυπέλλου, θα χρειαστεί περισσότερη δραστηριότητα. Για να πάρουν αυτό που θέλουν σήμερα, θα χρειαστεί, ποδοσφαιριστές, όπως οι Ντα Σίλβα, Παπουλής, Μαγκλίτσα να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους. Προπάντων όμως αγωνιστική πειθαρχία και αποτελεσματικότητα.

Οι κυανόλευκοι έχουν τις μονάδες, που είναι ικανές, να ανοίξουν την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, όμως η βάση της επιτυχίας θα ξεκινήσει από το μηδέν παθητικό. Αν ο Βάλε και η «φρουρά» του καταφέρουν να μη δεχθούν γκολ, ο Απόλλων θα έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει το κύπελλο.

Ο Αυγουστή έχει έτοιμους τον Χάμπο Κυριάκου και τον Γιώργο Βασιλείου, δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να του δώσουν τις λύσεις που θέλει. Οι δύο ποδοσφαιριστές, ανέβασαν ρυθμό στις τελευταίες προπονήσεις και το πιο πιθανό σενάριο, είναι πως θα πάρουν θέση βασικού στην ενδεκάδα του τελικού. Αυτό λένε οι προβλέψεις, όμως μπορεί και να μην ξεκινήσουν και να χρησιμοποιηθούν ως αλλαγή. Το πιθανότερο όμως σενάριο είναι να τους δούμε στο βασικό σχήμα.

Με αυτές τις ενδείξεις, ο Απόλλων θα παραταχθεί με τον Βάλε κάτω από τα δοκάρια και τους Σέρζιο, Βασιλείου στα δύο άκρα της άμυνας. Ο Βινίσιους με τον Ρομπέρζ θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στο κέντρο της άμυνας, ενώ στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σατσέτι, Κυριάκου και Ντα Σίλβα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μαγκλίτσα και στα άκρα ο Παπουλής με τον Πέδρο. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε τους Πέδρο – Σέρζιο στα άκρα της άμυνας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Σαρδινέρο θα ξεκινήσει από την αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ