aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Τέσσερα συν ένα σημεία που έκαναν τη διαφορά

Απόλλων: Τέσσερα συν ένα σημεία που έκαναν τη διαφορά

Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο, λέει λαϊκό άσμα. Το φετινό οδοιπορικό του Απόλλωνα, ωστόσο, γράφτηκε ακριβώς ανάποδα. Ξεκίνησε στραβά και τελείωσε ονειρικά! Η σεζόν 2021-22 έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο για τους κυανόλευκους της Λεμεσού, οι οποίοι πανηγυρίζουν τον τίτλο πρωταθλήματος μετά από 16 χρόνια.

Μία χρονιά που ξεκίνησε ανάποδα με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Ζίλινα. Τότε, κάποιοι προέβλεπαν πως η πρωταθλήτρια ομάδα δεν θα έμπαινε καν στην εξάδα, κάτι που ενόχλησε τον Νίκο Κίρζη, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις στη Cytavision. Εν πάση περιπτώσει, στην πορεία προς την κορυφή υπήρξαν καθοριστικές στιγμές που μέτρησαν διπλά και τριπλά, με το «Goal» να τις καταγράφει σε τέσσερα συν ένα σημεία…

1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΤΤΕΣ

Pittas Albanis

Έκανε το 4Χ3 στο ξεκίνημα, ωστόσο προσγειώθηκε ανώμαλα. Δέχθηκε την ήττα-σοκ από την ΑΕΚ (1-4) στην 5η αγωνιστική και στην αμέσως επόμενη, έχασε από την Ομόνοια (0-1).  Κλήθηκε να βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι που ακολουθούσε με αντίπαλο την Πάφος FC. Ο Απόλλων κέρδισε με 2-0, σε κομβικό σημείο του πρωταθλήματος. Σκόραραν οι Αλμπάνης και Πίττας, διαλύοντας τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από το Κολόσσι.

2 ΓΚΟΛ ΣΤΑ… ΧΑΣΟΜΕΡΙΑ

Ingia

Η νέα έκδοση του Απόλλωνα υπό τις οδηγίες του Τσόρνιγκερ. Δηλαδή; Ψάχνει το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Από το τέλος Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, καταφέρνει να κερδίσει 10 ολόκληρους βαθμούς με γκολ που ήρθαν μετά το 85ο λεπτό. Στις 22/1 κέρδισε την Πάφος FC 1-0 με γκολ του Πίττα στο 85’, στις 30/1 τον Ολυμπιακό 2-1 με τέρμα του Ντιγκινί στο 87’, στις 10/2 την ΑΕΛ 2-1 με γκολ του Ίντζια στο 90’ και στις  15/2 ισοφάρισε απέναντι στην ΠΑΕΕΚ 2-2 με τον Ντιγκινί 90’+2.

3 ΔΙΠΛΟ «ΟΧΙ» ΣΕ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Jovanovic

Ο Γιοβάνοβιτς είναι ανίκητος από το σημείο του πέναλτι. Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ο Σέρβος κράτησε τους βαθμούς για λογαριασμό του Απόλλωνα, όταν παίκτες της Ανόρθωσης έστησαν την μπάλα στην άσπρη βούλα του Τσίρειο (Ουάρντα, Νόβοτνι).

4 ΓΚΟΛ ΠΙΤΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ

Pittas

Μετά από έξι ισοπαλίες στη β΄ φάση του πρωταθλήματος και μία ήττα, ο Απόλλων κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ. Μέχρι και το 21ο λεπτό, οι γαλαζοκίτρινοι πίεζαν. Κομβική στιγμή στην εξέλιξη του κρίσιμου αγώνα αποτέλεσε το τέρμα που πέτυχε ο Πίττας. Η ομάδα του Τσόρνιγκερ πρόσθεσε αυτομάτως πίεση στον αντίπαλο στην πρώτη φάση που δημιούργησε.

+1 ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΙΡΖΗ-ΤΣΟΡΝΙΓΚΕΡ

Kirzis Zorniger

Εξωαγωνιστικά πολύ σημαντική στιγμή η στήριξη του Νίκου Κίρζη στην τεχνική ηγεσία μετά την ήττα από την Πάφος FC (6η αγωνιστική πλέι οφ). Ο πρόεδρος, ακολούθησε πιστά τη φιλοσοφία του και στήριξε τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ κόντρα στο ρεύμα που ήθελε την απομάκρυνση του Γερμανού. Η συνάντηση που ακολούθησε ανάμεσα στους δύο άνδρες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο αφού στη συνέχεια πολλά ήταν αυτά που άλλαξαν στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ