aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥAπόλλων: Τα 5 γρανάζια της επιτυχίας

Aπόλλων: Τα 5 γρανάζια της επιτυχίας

Η φετινή σεζόν για τον Απόλλωνα ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη επιτυχία, την κατάκτηση του τίτλου πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές είχαν την πιο σταθερή απόδοση απ’ όλες τις άλλες ομάδες που διεκδίκησαν τον τίτλο, γι’ αυτό και έκοψαν πρώτοι το νήμα. Πάμε να δούμε, όμως, τους πρώτους των πρώτων σε απόδοση, ποιοι ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έκτισε τη φετινή πορεία των κυανόλευκων.

Πρώτος και καλύτερος ο βιονικός Ίσραελ Κολ. Ποδοσφαιριστής που ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων και κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει τις εντυπώσεις, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ο Αργεντινός ήρθε το καλοκαίρι όχι ως πρωτοκλασάτη μετεγγραφή και κατάφερε με την παρουσία του να καθιερωθεί, να είναι βασικός και αναντικατάστατος. Συνολικά μέτρησε 2.837 λεπτά συμμετοχής. Βρέθηκε ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια εκτός από το τελευταίο, που έμεινε στον πάγκο, ενώ έχασε και έναν αγώνα λόγω καρτών. Ο Κολ έχει το εκπληκτικό ποσοστό του 88% σε εύστοχες πάσες, ενώ παράλληλα έχει άλλο ένα νούμερο πολύ ψηλό σε μία άλλη στατιστική κατηγορία. Έχει 67% σε πετυχημένα τάκλιν, στα 11 που επιχείρησε. Παράλληλα μοίρασε και 3 ασίστ.

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ο Γάλλος, που είναι στα 34 του χρόνια, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημά μας. Ο Ρομπέρζ αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια και το κοντέρ του έγραψε 2.772 λεπτά. Ο έμπειρος στόπερ είχε 1.212 εύστοχες πάσες, μέχρι τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ, σε 1.465 προσπάθειες. Παράλληλα είχε 65 πετυχημένα τάκλιν στα 91 που επεχείρησε, ποσοστό 71%, ενώ σε μία άλλη στατιστική κατηγορία είχε 239 κερδισμένες μονομαχίες στις 365, δηλαδή ποσοστό 65%, το μεγαλύτερο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα.

Ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς ήταν ο «φύλακας άγγελος» της εστίας του Απόλλωνα και ανακηρύχτηκε ως ο κορυφαίος. Κράτησε ανέπαφη την εστία του 10 φορές, οι 9 ήταν στο πρωτάθλημα και η άλλη στο κύπελλο, κάτι που φανερώνει την αξία του στην κατάκτηση του τροπαίου. Δυόμισι χιλιάδες λεπτά για τον κέρβερο του Απόλλωνα, ο οποίος κράτησε τη λεμεσιανή ομάδα μακριά από την ήττα στα δύο παιχνίδια με την Ανόρθωση στο Τσιρειο, παρά το γεγονός πως η βαρωσιώτικη ομάδα κέρδισε πέναλτι, με τον Σέρβο να αποκρούει τις εκτελέσεις των Νόβοτνι και Ουάρντα.

Ποδοσφαιριστής που ήρθε από τον πάγκο αφού δεν ήταν στους βασικούς στο ξεκίνημα της περιόδου και κατάφερε να γίνει βασικό γρανάζι στην κυανόλευκη μηχανή, είναι ο Αμίν Χαμάς. Από τα 30 παιχνίδια που αγωνίστηκε, τα 28 ήταν ως βασικός και μέτρησε συνολικά 2.500 λεπτά συμμετοχής. Ξεχωρίζουν οι 993 σωστές πάσες σε 1.248 προσπάθειες, δηλαδή ποσοστό 80%. Είχε 5 τελικές με τις 2 να ήταν στον στόχο, η μία έγινε γκολ.

Ο Γιάννης Πίττας ήταν με διαφορά ο πρώτος Κύπριος παίκτης του Απόλλωνα. Αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, πρόλαβε να παίξει 25 παιχνίδια και… έγραψε σχεδόν 2 χιλιάδες λεπτά συμμετοχής. Με 10 τέρματα, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα ενώ έφτιαξε για τους συμπαίκτες του άλλα 6 γκολ, αφού τόσες ήταν οι ασίστ του. Συνολικά είχε 47 σουτ από τα οποία τα 20 ήταν στον στόχο, τα 10 έγιναν γκολ, ενώ είχε και ένα στο δοκάρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ