aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑπόλλων: Στον δρόμο του η ομάδα του Μαραντόνα ή ο Ατρόμητος

Απόλλων: Στον δρόμο του η ομάδα του Μαραντόνα ή ο Ατρόμητος

Τη νικήτρια του ζευγαριού Ντινάμο Μπρεστ – Ατρόμητος θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Απόλλων στον Γ’ προκριματικό γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον φυσικά οι κυανόλευκοι του Σωφρόνη Αυγουστή ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία).

Διαβάστε επίσης: Κλήρωση «βουνό» για ΑΕΚ, πιθανό ελληνικό εμπόδιο για Απόλλωνα

Το προφίλ της Ντινάμο Μπρεστ: Οι κυπελλούχοι Λευκορωσίας έκαναν τον γύρο του κόσμου πριν από έναν μήνα, όταν προσέλαβαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα για… πρόεδρό τους, ρόλο που ανάλαβε μετά από το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όπου ήταν τηλεσχολιαστής. Πέραν του… διαφημιστικού, πάντως, υπάρχει και αγωνιστικό κομμάτι στον σύλλογο που κατέκτησε δύο σερί κύπελλα και διαθέτει παίκτες με αρκετή εμπειρία, όπως ο Ουκρανός επιθετικός Αρτέμ Μιλέβσκι και ο 32χρονος διεθνής Λευκορώσος μέσος Σεργκέι Κρίβετς.

Προπονητής της ομάδας από τον Μάιο με τη μορφή του υπηρεσιακού, είναι ο αθλητικός διευθυντής, Σεργκέι Κόβαλτσουκ, ο οποίος ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα και την κατάκτηση τόσο του Κυπέλλου, όσο και του Super Cup, επίσης κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και αναμένεται με το που αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ντιέγκο Μαραντόνα να ανακοινωθεί νέος, μόνιμος αυτή τη φορά, προπονητής.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα, τερμάτισε την περσινή σεζόν στην 4η θέση του πρωταθλήματος, αλλά βρέθηκε στο δεύτερο προκριματικό του Europa League, λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου κόντρα στο μεγάλο όνομα της χώρας, την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 3-2. Μάλιστα, είχε βρεθεί δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να επιστρέψει και με γκολ στο 75’ και το 88’ να γυρίσει το παιχνίδι και να κατακτήσει τον τίτλο.

Στο φετινό πρωτάθλημα δεν… συναρπάζει με την παρουσία της. Είναι ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας, δηλαδή στην 8η θέση, έχοντας 16 βαθμούς (3 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες), με 15 γκολ υπέρ και άλλα τόσα κατά και φυσικά δεν υπάρχει θέμα διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αφού η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ είναι 1η με 31 βαθμούς.

Μεγάλο αστέρι του συνόλου είναι ο Αρτέμ Μιλέφσκι, που έχει 50 συμμετοχές με την εθνική Ουκρανίας, ενώ με την ομάδα της Μπρεστ έχει 24 εμφανίσεις και 7 γκολ. Ο 33χρονος επιθετικός έχει το πιο υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα και μαζί με τον επίσης επιθετικό Πάβελ Νεχάιτσικ είναι τα βαρόμετρα της ομάδας. Ωστόσο, στο ρόστερ υπάρχουν κι άλλοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.

Έδρα της Ντιναμό που ιδρύθηκε το 1960, είναι το «GOSK Bretskiy» που χωράει κάτι παραπάνω από 10.000 φιλάθλους και μάλιστα έχουν τη φήμη των πλέον σκληροπυρηνικών της χώρας, με την προσέλευσή τους στα εντός έδρας να προσεγγίζει το 100%.

Το προφίλ του Ατρόμητου: Ιδρύθηκε το 1923 στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το 1932 μεταφέρθηκε στο Περιστέρι. Τα χρώματα του είναι το μπλε και το άσπρο, ενώ έμβλημα του συλλόγου αποτελεί ένα αστέρι σε μπλε χρώμα με άσπρο φόντο. Έδρα του συλλόγου είναι το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου χωρητικότητας 9.035 θεατών. Σημαντικότερες στιγμές του Ατρόμητου υπήρξαν οι συμμετοχές σε δύο τελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, με αντιπάλους την ΑΕΚ το 2011 και τον Ολυμπιακό το 2012, ενώ η υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στο πρωτάθλημα Ελλάδας είναι η 3η, το 1928 και στη νεότερη ιστορία του το 2013. Έχει εκπροσωπήσει τη Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις 5 φορές και συγκεκριμένα τις αγωνιστικές περιόδους 2006-07, 2012-13, 2013-14, 2014-15 και 2015-16.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Νταμίρ Κάναντι. Το περασμένο καλοκαίρι ο Ατρόμητος πήρε το ρίσκο με την πρόσληψη του Αυστριακού τεχνικού, μια κίνηση που αποδείχθηκε λίρα εκατό. Ο 48χρονος θεωρείται ένας εξελίξιμος τεχνικός που έχει να επιδείξει έργο σε όλες τις ομάδες που δούλεψε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ