aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Στη ρεβάνς με την ίδια σοβαρότητα

Απόλλων: Στη ρεβάνς με την ίδια σοβαρότητα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Από την αρχή των φετινών υποχρεώσεών του στην Ευρώπη, ο Απόλλων ακολουθεί πιστά τον κωδικό της σοβαρότητας. Γι’ αυτό και στη Βιέννη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γουρόπα Λιγκ. Με ασπίδα το 2-1 στον πρώτο αγώνα θα υποδεχθεί αύριο την Αούστρια με μοναδικό στόχο να σφραγίσει την πρόκριση και να πάει στους δύο αγώνες στις 22 και 29 του μηνός με άλλον αέρα.

Οι κυανόλευκοι κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσουν την Αϊντχόβεν, αλλά αυτό που προέχει είναι πρώτα να καθαρίσουν με τους Αυστριακούς. Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει μπροστά του την τελευταία σημερινή προπόνηση για να αποφασίσει με ποιους θα ξεκινήσει. Ο Σελάγια, που δεν είχε αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα, έχει εκτίσει την ποινή του και είναι στις επιλογές του Κύπριου προπονητή για να επανέλθει στο βασικό σχήμα. Θα είναι όμως εκτός ο Σατσέτι με τον Παπουλή. Ο τελευταίος θα έχει δικαίωμα να επανέλθει στα παιχνίδια των πλέι οφ. Πλην της επανόδου του Σελάγια, δεν αναμένονται πως θα γίνουν άλλες διαφοροποιήσεις. Πιθανό να μείνει στον πάγκο ο Σαρδινέρο και να αγωνιστούν στην επίθεση οι Σελάγια, Γκαπκέ ενώ τρίτος επιθετικός θα είναι ο Γιαννιώτας.

Στον Απόλλωνα, μετά τους πέντε αγώνες που έδωσαν στην Ευρώπη, νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν. Προφανώς γνωρίζουν πως οι δυνατότητές τους είναι φέτος μεγαλύτερες και δεν θέλουν στη διαδρομή να χάσουν αυτά που έχουν θέσει σαν στόχο.

Αν περάσουν το εμπόδιο της Αούστρια που είναι το πιο πιθανό, θα βρουν μπροστά τους την Αϊντχόβεν και θα χρειαστεί να κάνουν πολύ καλά παιχνίδια για να περάσουν στους ομίλους. Ακόμη και να μην περάσουν όμως, δεν θα χαλαστούν, καθώς ο απώτερος φετινός στόχος είναι να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Η ενίσχυση που έχει γίνει κρίνεται ικανοποιητική και καμιά σχέση δεν έχει με τις κινήσεις που έγιναν πέρσι τέτοια περίοδο. Από αυτούς που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, μόνο ο Περέιρα κατάφερε να βοηθήσει. Οι άλλοι χάθηκαν στην πορεία.

Φέτος όλα είναι διαφορετικά, αφού τρεις από τους νέους που ήλθαν στην ομάδα (Γκαπκέ, Σάλαϊ και ο Πίττας που επέστρεψε από τον δανεισμό του), έχουν σκοράρει στα ευρωπαϊκά ματς. Ο Αγκίρε τα πάει θαυμάσια, όπως και ο Γιαννιώτας με τον Εμπιντά, ενώ τα ίδια ισχύουν για τον Μολ. Πήρε το βάπτισμα του πυρός και ο Ενσούε, ο οποίος αναμένεται να δώσει πολλές βοήθειες, τόσο σαν αμυντικός, αλλά αγωνιζόμενος και πιο μπροστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ