aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Στη «φάκα» των πρωτοπόρων!

Απόλλων: Στη «φάκα» των πρωτοπόρων!

Ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και επίσημα είναι ο Γιώργος Ποντικός. Η ομάδα της Λεμεσού ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την απόκτηση του 18χρονου μεσοεπιθετικού. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής ήθελε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη μετά από θητεία σχεδόν δύο χρόνων στη Γερμανία. Αν και υπήρχαν επαφές με την Ομόνοια, ο Απόλλων διεκδίκησε τον ποδοσφαιριστή και απέσπασε την υπογραφή του έως το καλοκαίρι του 2024.

Τον Σεπτέμβρη του 2019 σκάουτερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης παρακολούθησαν τον Γιώργο Ποντικό σε φιλικά της Εθνικής Κ-16 που έγιναν στην Αυστρία και αφού περισυνέλεξαν αρκετές πληροφορίες αποφάσισαν να τον εντάξουν στην ομάδα Κ-17 της γερμανικής «Ομόνοιας», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά η Άιντραχτ. Με αστραπιαίες κινήσεις η διοίκηση της ομάδας του Έσσεν ήλθε σε επαφή με την Ομόνοια και αγόρασε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, πληρώνοντας ένα ποσό κοντά στις 60.000 ευρώ για τα δικαιώματα εκπαίδευσης του ποδοσφαιριστή. Ο δεξιοπόδαρος επιθετικός εντάχθηκε στην ομάδα Κ-17 της Αϊντραχτ, αν και στην Ομόνοια έπαιζε στην Κ-21 παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στα σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας του στη Γερμανία ο Ποντικός κατέγραψε 20 συμμετοχές, τρία γκολ και τρεις ασίστ με την ομάδα Κ-17 και εφτά συμμετοχές (τρία γκολ) στην ομάδα Κ-19.

H απόκτηση του Γιώργου Ποντικού θεωρείται επένδυση για το μέλλον, σε μια περίοδο στην οποία ο Aπόλλων ολοκλήρωσε έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφού έβγαλε από το πρόγραμμα και το «Αντώνης Παπαδόπουλος» χωρίς να χάσει. Αν δεν ήταν και η απώλεια από την ΑΕΚ στο Τσίρειο Στάδιο, τότε θα μιλούσαμε για μια εξαιρετική συγκομιδή, η οποία θα είχε τους κυανόλευκους και πάλι στην πρώτη θέση, με μεγαλύτερη, όμως, βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη θέση. Ήταν ένας πρώτος γύρος πετυχημένος για τον Τσόρνιγκερ και την ομάδα του.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει καταφέρει πολλά πράγματα στις 11 αγωνιστικές που είναι στον πάγκο της λεμεσιανής ομάδας, η οποία παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και παράλληλα παίρνει αποτελέσματα. Ο απολογισμός του Απόλλωνα είναι 8 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες στους 11 αγώνες, με 20 τέρματα υπέρ και 10 κατά. Οι κυανόλευκοι ασφαλώς και έχουν πολλά περιθώρια να βελτιωθούν στα επόμενα παιχνίδια και πλέον αρχίζουν να ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, με στόχο να ανοίξουν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Ο Τσόρνιγκερ από την αρχή της παρουσίας του στη Λεμεσό, στην πρώτη δήλωση που είχε κάνει, τόνισε πως στόχος του ήταν ο Απόλλων να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και σε ένα μεγάλο ποσοστό το κατάφερε.

Πολύ σημαντικό για να καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη θέση είναι και η διαχείριση ολόκληρου του έμψυχου δυναμικού που έχει στα χέρια του. Ο Γερμανός τεχνικός έχει καταφέρει να έχει όλους τους παίκτες έτοιμους ανά πάσα στιγμή και όποτε κληθούν να αγωνιστούν είναι έτοιμοι όλοι να προσφέρουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ