aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Σήκωσαν μανίκια οι πρωταθλητές

Απόλλων: Σήκωσαν μανίκια οι πρωταθλητές

Η… κυανόλευκη Λεμεσός εξακολουθεί να είναι μεθυσμένη και να πανηγυρίζει τον τίτλο που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι μετά από 16 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που στρώθηκαν άμεσα στη δουλειά για να καταφέρουν να παρουσιάσουν άκρως ανταγωνιστική ομάδα για την επομένη σεζόν, με στόχο την κατάκτηση και πάλι του πρωταθλήματος. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το είπε ο Νίκος Κίρζης: «Καλύτερο από το πρώτο πρωτάθλημα είναι το δεύτερο».

Ο Πέτρος Κονναφής σε συνεργασία με τον προπονητή, ξεκίνησαν το ξεκαθάρισμα του ρόστερ, με στόχο τη δημιουργία δυνατού συνόλου που θα διανύσει αξιοπρόσεκτη πορεία και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όπως ανέφερε ο Νίκος Κίρζης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας μας, πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα με περισσότερες επιλογές παικτών για να ανταπεξέλθει στις πολλές υποχρεώσεις της νέας σεζόν. Οι αγώνες που θα δώσει, θα είναι περισσότεροι από αυτούς που χρειάστηκε να παίξει στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Χθες, λοιπόν, ο Απόλλων αποχαιρέτησε τους Σάσα Μάρκοβιτς και Πέταρ Ντουρίν. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις αφού ο πρώτος αποχώρησε από την ομάδα της Λεμεσού μετρώντας 100 συμμετοχές και 13 τέρματα. Ο δεύτερος, αποτελούσε εναλλακτική λύση (τρίτη επιλογή) κάτω από τα δοκάρια. Αμέσως μετά ήρθε άλλη μία ανακοίνωση. Οι πρωταθλητές αποχαιρέτησαν τον Χρίστο Αλμπάνη, ο οποίος αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ Αθηνών τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ο Ελλαδίτης κατάφερε να γράψει 27 συμμετοχές και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα 5 φορές. Αυτό είναι το κομμάτι των αποχωρήσεων που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί από εκεί ουσιαστικά θα ανοίξει ο δρόμος για τους παίκτες που θα έρθουν για να ενισχύσουν τους κυανόλευκους.

Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο είναι αυτό που θα αφορά τα συμβόλαια που εκπνέουν. Σε αυτή την κατηγορία είναι οι Χάμπος Κυριάκου, Φάνος Κατελάρης και Ανδρέας Φιλιώτης, με την κάθε περίπτωση να έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Ο πρώτος έχει μιλήσει με τον Νίκο Κίρζη και του έχει αναφέρει πως πρώτο του μέλημα είναι να δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα του εξωτερικού. Ο δεύτερος (Κατελάρης) και ο Απόλλων είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία, ωστόσο μεγάλο ρόλο θα παίξει το οικονομικό. Να θυμίσουμε πως τον Ιανουάριο είχε φτάσει επίσημη πρόταση στα γραφεία του Απόλλωνα από την Πολωνία για τον Κύπριο διεθνή αμυντικό. Όσον αφορά στον Φιλιώτη, δεν αναμένεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα και ο ακραίος αμυντικός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Κολόσσι.

Από εκεί και πέρα, στα ελλαδικά ΜΜΕ γράφτηκε πως ο Πραξιτέλης Βούρος, ο οποίος στη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στον ΟΦΗ, ενδιαφέρει τον Απόλλωνα για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής. Όπως τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες μας, πολύ δύσκολα θα προχωρήσει μια τέτοια ιστορία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα αποτελεί ο Μπενιαμίνο Μολινάρι, βοηθός του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Υπέβαλε την παραίτησή του για οικογενειακούς λόγους και πλέον ο Γερμανός τεχνικός είναι στο ψάξιμο για να στελεχώσει την κενή θέση στο τεχνικό τιμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ