aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Σαν χάρτινος πύργος...

Απόλλων: Σαν χάρτινος πύργος…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Απόλλων πληγώθηκε από τα σοβαρά αμυντικά του λάθη, την αστοχία των επιθετικών του, αλλά και τις απουσίες βασικών παικτών (Μολ, Γιούστε, Πέδρο, Κυριάκου), γνωρίζοντας τη συντριβή χθες βράδυ στο ΓΣΠ από τη Λεχ Πόζναν (0-5) και αυτομάτως, τον εφιαλτικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, πραγματοποιώντας τη χειρότερη ευρωπαϊκή εμφάνιση των τελευταίων ετών, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στο δεύτερο ημίχρονο, υπέκυψε στις άγριες ορέξεις της δευτεραθλήτριας Πολωνίας, σκορπώντας τον έντονο προβληματισμό.

Έχασε με κατεβασμένα τα χέρια. Η επόμενη μέρα είναι ζόρικη, η διαχείριση της κατάστασης δύσκολη, με τη διοίκηση να αξιολογεί με ηρεμία τα δεδομένα και να λαμβάνει αποφάσεις. Η αλήθεια είναι πως η ψεσινή ήττα είναι… βαριά και ασήκωτη. Ο Κύπριος προπονητής ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας, ανέλαβε την ευθύνη και παραλλήλως, έθεσε τους παίκτες προ των ευθυνών τους.

Επηρέασε η αναγκαστική αλλαγή του Νταμπό (10΄) και αποτέλεσε ψυχρολουσία για τον Απόλλωνα το γκολ που δέχθηκε στο 41ο λεπτό από τον Τίμπα (0-1), αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για την κακή εικόνα στη συνέχεια. Στην πρώτη φάση της αντιπάλου στην επανάληψη, μάζεψε την μπάλα εκ νέου από το πλεκτό ( Ίσακ 47΄) και παρά το γεγονός ότι υπήρχε μπόλικος χρόνος για να αντιδράσει, σήκωσε λευκή σημαία. Επηρεάστηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά, αδυνατώντας να επιστρέψει. Καταγράφηκαν αργές επιστροφές, μπόλικα αβίαστα λάθη, μονομαχίες χωρίς το απαιτούμενο πάθος, με τη Λεχ Πόζναν να κυριαρχεί και να «πυροβολεί». Οι Καμίνσκι (58΄) και Σίκορα (81΄) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ, με τον Τιμπό να νικά άλλη μία φορά σε χρόνο καθυστερήσεων τον Δημητρίου (90΄+1). Βρήκε και έκανε, εν ολίγοις.

Η ψεσινή ήττα είναι η πιο βαριά του Απόλλωνα με τον Αυγουστή στον πάγκο. Το προηγούμενο βαρύ σκορ ήταν το 1-5 από τον ΑΠΟΕΛ για τον α’ γύρο της σεζόν 2018-19, όπως και από το 0-4 από την Αϊντχόφεν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ 2019-20. Κοινός παρονομαστής των τριών παιχνιδιών, το γεγονός πως διεξήχθησαν στο ΓΣΠ. Η προηγούμενη φορά που ο Απόλλων δέχτηκε πεντάρα στην Ευρώπη ήταν στην έδρα της Γκλάντμπαχ (0-5) στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (23/10/2014).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ