aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Πρόβα για τα πλέι οφ

Απόλλων: Πρόβα για τα πλέι οφ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βρίσκεται μόνο δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή ο Απόλλων και υπάρχουν άλλα δέκα παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Συνεπώς δεν είναι όλα μαύρα, καθώς είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του να ανατρέψουν την κατάσταση. Χρειάζεται ψυχραιμία και ανασύνταξη, γιατί τώρα ξεκινά η τελική αντεπίθεση.

Οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν άλλες δύο φορές τον ΑΠΟΕΛ και καλά κάνουν να αφήσουν πίσω τα αρνητικά και να δουν τα θετικά και τις ανατροπές που μπορούν να κάνουν. Καταρχάς, ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει στη διάθεσή του, τους Γιούστε, Μάρκοβιτς και Φοπαλά. Ο τελευταίος μπήκε αλλαγή στον προηγούμενο αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ οι άλλοι δύο ήταν στον πάγκο. Και οι τρεις τους θα αρχίσουν σήμερα από την αρχή κόντρα στην Καρμιώτισσα (19.00, ΓΣΖ) στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «8».

Ο τεχνικός του Απόλλωνα θα δει το παιχνίδι αυτό σαν μια πρόβα ενόψει της συνέχειας, όπου το Σάββατο θα φιλοξενήσει την Ομόνοια στην πρεμιέρα της β’ φάσης. Κόντρα στην Καρμιώτισσα το απόγευμα, οι κυανόλευκοι θα παραταχθούν με πολλές αλλαγές και κυρίως θα πάρουν χρόνο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους.

Η επιστροφή του Γιούστε, λύνει τα χέρια του προπονητή της ομάδας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Χ. Κυριάκου στη μεσαία γραμμή. Είναι και η επιλογή του Μάρκοβιτς, οπόταν  ο Απόλλωνας μπορεί να παρουσιαστεί πιο απαιτητικός στη μεσαία γραμμή. Γιατί ήταν φανερό, πως απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αυτό που δεν δούλεψε σωστά ήταν η αδυναμία των μέσων να κυριαρχήσουν και να σπρώξουν την ομάδα τους. Ο Σατσέτι έκανε το χειρότερό του παιχνίδι, ο Μπρου, είναι καλός χειριστής της μπάλας, αλλά βραδύς και προβλεπτός, ενώ ο Περέιρα, εκτός από το γκολ που πέτυχε αδυνατούσε να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία της επιθετικής γραμμής. Με περισσότερες επιλογές, ο Απόλλων, μπορεί να έχει πιο πολλές απαιτήσεις στη συνέχεια.

Εφόσον τελειώσει με το σημερινό παιχνίδι στη Λάρνακα με την Καρμιώτισσα, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές θα αφοσιωθούν στην πρώτη αγωνιστική της β΄ φάσης, όπου θα βρουν απέναντί τους την Ομόνοια, την οποία θα αντιμετωπίσουν με πάσα σοβαρότητα.

Με απουσίες, αλλά και επιστροφές

Από αύριο θα αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα με την Ομόνοια. Εννοείται πως άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη δεν έχει στο μυαλό του ο Σωφρόνης Αυγουστή. Δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν οι Ντίλαν Ουαντραόγκο και ο Κέβιν Μπρου, λόγω καρτών, όμως υπάρχουν επιστροφές που σίγουρα μπορούν να διευκολύνουν τα σχέδια του Κύπριου προπονητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ