aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Πώς έκλεισε ο κύκλος της ομάδας που θαυμάστηκε

Απόλλων: Πώς έκλεισε ο κύκλος της ομάδας που θαυμάστηκε

Ο Απόλλων της σεζόν 2017-18 έμεινε στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου που δεν πανηγύρισαν τίτλο. Δεύτερος στο πρωτάθλημα, φιναλίστ κυπέλλου και κατά γενική ομολογία πιο ελκυστικός ως προς το θέαμα. Πλέον, εκείνη η ομάδα (σχεδόν) δεν υπάρχει, αφού στο ρόστερ της απέμειναν από τον βασικό κορμό της μόνο οι Βαλεντίν Ρομπέρζ και Σάσα Μάρκοβιτς.

Οι Ντανίλο Σπόλιαριτς και Ιωάννης Πίττας ήταν ακόμα άπειροι, ο πρώτος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής τότε και ο δεύτερος αγωνίστηκε σε 12 ματς. Όσο για τους Πέτρο Ψύχα και Χάμπο Κυριάκου, ήταν δανεικοί αντιστοίχως σε Αλκή Ορόκλινη και Εστορίλ.

«Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τα πάντα, δεν ξέρω αν είχαν τα αποθέματα να παλέψουν άλλη μια χρονιά. Η ομάδα του 2017-18 έκλεισε τον κύκλο της», είχε δηλώσει στις 10 Αυγούστου ο Νίκος Κίρζης κατόπιν σχετικής ερώτησης από οπαδό του Απόλλωνα στη διαδικτυακή συνέντευξη.

Όταν έκανε τη δήλωση ο πρόεδρος των κυανόλευκων, είχαν ήδη αποχωρήσει οι Εστέβαν Σατσέτι, Γιώργος Βασιλείου, Έκτορ Γιούστε και Ζοάο Πέδρο. Όσο για τις προηγούμενες σεζόν, έφυγαν οι ακόλουθοι συντελεστές της πορείας εκείνης της ομάδας:

2020-21: Αντριάν Σαρδινέρο, Φώτης Παπουλής.
2019-20: Εμίλιο Σελάγια, Αντρέ Σκέμπρι, Τάσος Κίσσας, Μάριος Στυλιανού, Μπρούνο Βάλε.
2018-19: Άντον Μάγκλιτσα, Ζάντερ Βιέϊρα, Άλεξ ντα Σίλβα, Νικόλας Μαρτίνες, Μιγκέλ Μπεντόγια, Αγγελής Χαραλάμπους, Αντόνιο Γιάκολις, Αντρέι Πιτσιάν, Άλεφ ντος Σάντος.

Η νέα εποχή
Πλέον, ο Απόλλων περνά σε νέα εποχή, με ρόστερ σημαντικά διαφοροποιημένο ακόμα και από την προηγούμενη σεζόν (2020-21).

Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν οι Ουέλιγκτον Νασιμέντο, Πέταρ Ντούριν, Αμίν Χαμάς, Χάρης Μαυρίας, Μουσταφά Αμινί, Ρεβάζ Ιντζια, Ίλιαν Ίλιεφ, Αρνο Τζιούμ, Ισραελ Κολ, Μπασέλ Ζράντι, Ραντζέλο Γιάνγκα, Λούκα Στορ, Βούκασιν Γιοβάνοβιτς και Χρήστος Αλμπάνης.

Αντιθέτως, αποχώρησαν οι Φλορεντίν Ματέι, Tσάρλισον Μπένσοπ, Εστέβαν Σατσέτι, Γιάννης Γιαννιώτας, Γιώργος Βασιλείου, Έκτoρ Γιούστε, Ζοάο Πέδρο, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Μιχάλης Παπαστυλιανού.

Με τις διαφοροποιήσεις και την πρόσληψη του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, η διοίκηση του συλλόγου της Λεμεσού ευελπιστεί πως ανοίγει άλλος ένας κύκλος, που θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ