aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Πολύ σκληρός για να λυγίσει

Απόλλων: Πολύ σκληρός για να λυγίσει

Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, δεν λύγισε. Ο Απόλλων, έστω και με την ψυχή στο στόμα, κατέβαλε την αντίσταση του Εθνικού και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, δείχνοντας στόφα μεγάλης ομάδας, με τους παίκτες του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ να παίζουν και για τους απόντες. Η ομάδα της Λεμεσού, υπενθυμίζουμε, πήγε με… μισή ομάδα στο Δασάκι.

Ο Νασιμέντο Ουέλινγκτον ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε την ομάδα από τη δύσκολη θέση και έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης, σε μία αναμέτρηση που ο Απόλλων έπρεπε να κερδίσει για να ανανεώσει άλλη μία αγωνιστική την παραμονή στο ρετιρέ. Μπορεί να χρειάστηκε οι φίλοι της λεμεσιανής ομάδας να περιμένουν μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο για να δουν την ομάδα τους να ανοίγει το σκορ, αλλά ήταν μια νίκη πάρα πολύ σημαντική που δεικνύει αρκετά.

Ο Απόλλων δείχνει ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Ανεξάρτητα από τις απουσίες, ο Γερμανός «βγάζει λαγούς από το καπέλο του», ανιχνεύοντας τις λύσεις. Η ομοιογένεια επίσης που παρουσιάζει η ομάδα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Οι παίκτες έχουν αντιληφθεί στον απόλυτο βαθμό τη φιλοσοφία του προπονητή και την εφαρμόζουν. Το γεγονός πως στον προχθεσινό αγώνα το σκορ ήταν στο 0-0 και είχε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχαν την ηρεμία να κυκλοφορήσουν την μπάλα και όχι να ξεκινήσουν τις σέντρες για να φέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό φανερώνει ότι υπάρχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στη δουλειά του συνόλου, αλλά και γενικότερα στις ικανότητές του.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Απόλλωνα απέδειξαν ότι έχουν τα ψυχικά αποθέματα να πολεμούν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να καταφέρουν αυτό που θέλουν. Κάτι που έπραξαν και στο Δασάκι.

Σε ένα παιχνίδι που ο Απόλλων είχε εννέα απουσίες και επομένως υπήρξε χώρος για να βγουν άλλοι στην επιφάνεια. Ο Πέτρος Ψύχας που πέρασε ως αλλαγή στο 73΄, δημιούργησε το γκολ, μέτρησε ένα σουτ στο δοκάρι και άλλο ένα σουτ που πέρασε μόλις έξω. Για τον επόμενο αγώνα με τον Άρη επιστρέφουν οι Κατελάρης, Ρομπέρζ και Νταμπό ενώ στις προπονήσεις του Απόλλωνα από την περασμένη εβδομάδα συμμετέχει και ο Γιώργος Ποντικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ