aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: «Πλάθει» αστέρες ο Τσόρνιγκερ!

Απόλλων: «Πλάθει» αστέρες ο Τσόρνιγκερ!

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τεράστια είναι η λίστα με τους εγνωσμένης (σήμερα) αξίας ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα… χέρια του νέου προπονητή του Απόλλωνα, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός πως οι πλείστοι από αυτούς συνεργάστηκαν με τον Γερμανό τεχνικό σε νεαρή ηλικία και ουσιαστικά διαμορφώθηκαν ποδοσφαιρικά στα χέρια του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας ο Τσόρνιγκερ, ως πρώτος προπονητής, το έκανε στη Λειψία. Όταν αγωνιζόταν ακόμα στην τέταρτη κατηγορία της χώρας το 2012 και την ίδια χρονιά κέρδισε την άνοδό της στην τρίτη κατηγορία.

Κατά τη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού του 2013, στο πλαίσιο του χτισίματος της νέας ομάδας, αποκτήθηκαν οι Τζόσουα Κίμιχ (18 ετών), που σήμερα παίζει στην Μπάγερν, και Γιουσούφ Πόουλσεν (19 ετών), που αγωνίζεται ακόμα στη Λειψία, από τη Στουτγκάρδη και τη Λίνγκμπι (Δανίας) αντίστοιχα. Τον Ιανουάριο της ίδιας αγωνιστικής περιόδου αποκτήθηκε ο Ντιέγκο Ντέμε (21 ετών) από την Πάντεμπορν, που από τον Ιανουάριο του 2020 παίζει στη Νάπολι.

Την αμέσως επόμενη χρονιά και αφού πανηγύρισε μια ακόμα άνοδο στη Μπουντεσλίγκα Β, ο Tσόρνιγκερ συνέχισε τη γνώριμη γι’ αυτόν συνταγή. Εντόπισε και απέκτησε τους Λούκα Κλόστερμαν (18 ετών) από την Μπόχουμ, που είναι ακόμα σήμερα στη Λειψία, Άντε Ρέμπιτς (20 ετών) από τη Φιορεντίνα που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Μίλαν, αλλά και τον Εμίλ Φόρσμπεργκ (22 ετών) από τη σουηδική Μάλμο, που παραμένει επίσης στη Λειψία.

Το 2015, όντας πλέον στην τεχνική ηγεσία της Στουτγκάρδης, συνεργάστηκε με τον 19χρονο τότε Τίμο Βέρνερ, το σημερινό αστέρι της Τσέλσι, αλλά και τον Φίλιπ Κόστιτς (22 ετών), που είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2016) ο Γερμανός τεχνικός πήρε μετεγγραφή για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του για λογαριασμό της δανέζικης Μπρόντμπι. Εκεί έκανε ξανά τα «θαύματά» του. Φρέντερικ Ρόνοβ (23 ετών) και Τιίμου Πούκι (26 ετών) ήταν ήδη στο ρόστερ της ομάδας, μέσω της συνεργασίας τους ωστόσο με τον Τσόρνιγκερ αμφότεροι κατάφεραν το 2018 να ανοίξουν τα «φτερά» τους σε Γερμανία (Άιντραχτ) και Αγγλία (Νόριτς) αντίστοιχα.

Δέκα ποδοσφαιριστές που σήμερα διαπρέπουν σε υψηλού επιπέδου ομάδες, ενώ δύο εξ αυτών θεωρούνται ως τοπ κλας (Κίμιχ και Βέρνερ) και βασικοί πυλώνες της Εθνικής Γερμανίας. Παράλληλα ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως τους έξι από αυτούς τους εντόπισε ο ίδιος ο Τσόρνιγκερ.

Διαβάστε επίσης: Πέδρο: Ο μίστερ 47 ασίστ κυκλοφορεί (σύντομα) ελεύθερος και περιζήτητος!

Αναμφίβολα οι δέκα αυτές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών είναι μόνο μερικές από τις πολλές που έχει ως… παράσημο ο Γερμανός νέος προπονητής του Απόλλωνα, που αναδεικνύουν το ταλέντο που έχει στο να εντοπίζει αλλά και να «πλάθει» νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να πετύχει κάτι ανάλογο και στη θητεία του στην τεχνική ηγεσία των κυανόλευκων…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ