aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Πήρε το ζητούμενο, κέρδισε χρόνο και... ηρεμία

Απόλλων: Πήρε το ζητούμενο, κέρδισε χρόνο και… ηρεμία

Με πείσμα, πάθος και αρκετό… άγχος ο Απόλλων κατάφερε να φτάσει στη δύσκολη επικράτηση (1-0) επί του Άρη για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και να ανέβει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Γιάνγκα στο 39ο λεπτό έγινε ο «ωραίος» της αναμέτρησης, αφού πέτυχε το μοναδικό γκολ της, και χάρισε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, ο επιθετικός από το Κουρασάο με το γκολ που πέτυχε δεν άφησε τον συμπαίκτη του Χάμπου Κυριάκου να γίνει ο… μοιραίος του αγώνα.

Η απευθείας αποβολή του Κύπριο διεθνή ποδοσφαιριστή στο 29’ θα μπορούσε να στοιχίσει στην ομάδα του, κάτι που ευτυχώς τόσο για τον ίδιο όσο και για τους κυανόλευκους δεν συνέβη.

Για την ακρίβεια μάλιστα, μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ουδείς θα καταλάβαινε, αν δεν ήξερε, ότι ο Απόλλων παίζει με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ έμειναν και πίσω στο σκορ σε αυτό το διάστημα.

Στην επανάληψη ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του σε οπισθοχώρηση, σκεφτόμενος ίσως και αυτό που λέμε ότι… ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά και επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του το τελευταίο διάστημα. Ο Γερμανός φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο τελευταία ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο, και πως για τώρα του αρκεί να βάζει βαθμούς στο… τσεπάκι και ας μην θέλγει με τις εμφανίσεις της.

Ο Τσόρνιγκερ παράλληλα, και οι ποδοσφαιριστές του πιστώνονται την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που είχαν σε όλο το ματς, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, όταν και… παρέδωσαν την μπάλα στον αντίπαλο. Κράτησαν τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του Δημητρίου, και απειλήθηκαν ελάχιστα, με εξαίρεση τις φάσεις που πήγαν στο δοκάρι.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Απόλλων κατόρθωσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να κάνει το δύο στα δύο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έστω και με μπόλικο άγχος αλλά και τύχη. Έτσι ο Γερμανός κερδίζει ακόμα περισσότερο χρόνο που τόσο πολύ θέλει, αλλά κυρίως ηρεμία για να δουλέψει, και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ