aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Πήρε το «τρίποντο», θέλει άλλο ένα… από τον Βρυωνίδη

Απόλλων: Πήρε το «τρίποντο», θέλει άλλο ένα… από τον Βρυωνίδη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με όσα είχαν προηγηθεί του αγώνα με την Αλκή, ήταν άθλος που όλοι στον  Απόλλωνα κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φθάσουν στο πολύτιμο τρίποντο. Η νίκη ή καλύτερα η αντίδραση που παρουσίασαν οι κυανόλευκοι, όταν ο Ιβαν Κάρλος ισοφάρισε για την Αλκή, ανέδειξε και την ποιότητα της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή.

Η Αλκή που στην πρώτη της καλή ευκαιρία έφερε το ματς στα ίσα στο 63’, όμως  ο Μπρου στο 69’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ο Σκέμπρι στο 71’ με κεφαλιά έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων και αποκατέστησαν την τάξη.

Κέρδισε, λοιπόν, και τώρα η αγωνία κτυπά κόκκινο στο θέμα της ένστασης για το θέμα του Ουζόχο. Αν ο Αθλητικός Δικαστής αποφασίσει να δώσει τους τρεις βαθμούς στον Απόλλωνα, όλα θα είναι καλύτερα, καθώς θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ την Κυριακή, έχοντας ένα βαθμό περισσότερο.  Αυτό είναι και το θέμα της ημέρας ή των επόμενων ημερών, εάν δηλαδή θα δικαιωθεί στην ένστασή του και βρεθεί σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα.

Ο Σελάγια, ο Μπρου και ο Σκέμπρι είχαν κέφια προχθές και με τρία δικά τους τέρματα ο Απόλλων έφυγε νικητής. Βέβαια, λίγο πριν ξεκινήσει το ματς, προέκυψε και η είδηση τη αποχώρησης του Άντον Μαγκλίτσα. Ο Κροάτης τα βρήκε με την Κινέζικη Γκοϊτσόου, φόρτωσε ό,τι είχε και δεν είχε στην Κύπρο και είπε αντίο, καθώς ήταν αδύνατο να πει όχι στη δελεαστική πρόταση που δέχθηκε. Οι Κινέζοι πλήρωσαν τη ρήτρα των 400.000 χιλιάδων ευρώ στον Απόλλωνα κι έκαναν δικό τους τον ποδοσφαιριστή.

«Δεν θα είναι πλήγμα απουσία του Μαγκλίτσα», ανέφερε στις προχθεσινές του δηλώσεις ο Σωφρόνης Αυγουστή. Κάτι θα γνωρίσει περισσότερο ο προπονητής του Απόλλωνα, που έχει στην ίδια θέση τους Σκέμπρι και Σελάγια, ενώ επιστρέφει και ο Φοπαλά. Ο Κροάτης αποτελεί, λοιπόν, παρελθόν, όμως οι κυανόλευκοι θα βαδίσουν στον δρόμο που έχουν χαράξει από την αρχή, να κόψουν δηλαδή πρώτοι το νήμα. Αυτό που χρειάζεται ο Απόλλωνας είναι ηρεμία, για να πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής. Αν το αποτέλεσμά του είναι νικηφόρο, όλα θα είναι καλύτερα και ίσως ανοίξει για καλά ο δρόμος προς τον τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ