aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAπόλλων: Πήρε το μάθημα

Aπόλλων: Πήρε το μάθημα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Απόλλων ζορίστηκε προψές, αλλά και πάλι έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε πολλούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση και κατάφερε στο τέλος να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο. Νίκησε την τσιμεντένια άμυνα της Νέας Σαλαμίνας, νίκησε όμως και την κούραση που κουβαλούσε από την υπερπροσπάθεια στη Ρώμη. Οι κυανόλευκοι πήραν αυτό που άξιζαν γιατί είχαν ευκαιρίες και πριν από το γκολ στο 88’. Όμως έφτανε η σέντρα του Σούμαχ από τα αριστερά και μετά η πάσα του Πέδρο στον Περέιρα για να λυτρωθούν στον Απόλλωνα και να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους το τρίποντο. Είπαμε, καλή η ευρωπαϊκή πορεία (προσφέρει χρήμα και δόξα), αλλά το πιο σπουδαίο φέτος θα είναι η κατάκτηση του τίτλου. Αυτό θέλουν πολύ και αυτό τον στόχο θα κυνηγήσουν με όλες τις δυνάμεις.

Με την προψεσινή νίκη, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έφθασε στους έξι βαθμούς και την Παρασκευή φιλοξενεί το Παραλίμνι, προσδοκώντας ότι θα φτάσει στους εννέα. Η εμφάνιση του Απόλλωνα κόντρα στους ερυθρόλευκους (άρεσαν για την αμυντική τους τακτική) ήταν πολύ καλή. Ήταν όμως και ένα μάθημα πως κι άλλες ομάδες θα αντιμετωπίζουν κλειστά τους  κυανόλευκους είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Και τέτοιες τακτικές κρύβουν κινδύνους, συνεπώς ο στόχος θα πρέπει να είναι πάντα ένα γρήγορο γκολ για ευνόητους λόγους. Ο τεχνικός του Απόλλωνα χρησιμοποίησε προψές εφτά μεσοεπιθετικούς με έφεση στο γκολ, τους Καραγιόλ, Περέιρα, Παπουλή, Σαρδινέρο, Ζελάγια, Μάγκλιτσα και Μάρκοβιτς. Ξεχώρισαν όμως για τις βοήθειές τους οι Σούμαχ και Πέδρο, με τον τελευταίο να είναι εκ νέου από τους κορυφαίους του αγώνα.

Είναι θετικό πως ο Απόλλων έχει το βάθος που χρειάζεται για να αντέχει στις ιδιομορφίες του κάθε αγώνα, ενώ διατηρεί τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκειά του. Κάποια στιγμή θα μπορούσε και να απογοητευόταν, όταν τα δοκάρια ή η αστοχία των επιθετικών κρατούσαν το 0-0, όμως είχαν υπομονή, επιμονή και στο τέλος δικαιώθηκαν. Ο Απόλλων προσβλέπει σε ανάλογη συνέχεια. Πολλοί χρίζουν την ομάδα της Λεμεσού ως φαβορί, όμως το πρωτάθλημα μόλις τώρα ξεκίνησε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ