aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Παράσταση για ένα… «θεό»

Απόλλων: Παράσταση για ένα… «θεό»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων νίκησε τα προβλήματα που είχε στη διάρκεια του αγώνα, με τους τραυματισμούς των Ενσούε, Γκακπέ και Περέιρα, νίκησε όμως και με επιβλητικό τρόπο την ΑΕΚ με 3-1. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έβαλαν τη σφραγίδα τους, με την ανωτερότητά τους.

Ο γηπεδούχος ήταν εντυπωσιακός και έδειξε πως διαθέτει βάθος στο έμψυχο δυναμικό του, αφού αν και είχε απώλειες, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος οι οπαδοί του, τον αποθέωσαν στέλνοντας μήνυμα νίκης στο ντέρμπι που ακολουθεί με την Ανόρθωση.

Οι κυανόλευκοι, μετά από το άγονο πρώτο ημίχρονο, σε έξι λεπτά στην επανάληψη, στο 52’ με τον Πίττα και στο 58’ με τον Σελάγια, διέλυσαν κάθε πιθανότητα της ΑΕΚ να κερδίσει κάτι στο Τσίρειο. Στο 70’ με ένα φοβερό κεραυνό του Μάρκοβιτς έγινε το 3-0.

Ο Απόλλων με την ήττα του έδωσε συνέχεια στην αντεπίθεσή του, με φόντο την κορυφή, ενώ η ΑΕΚ, που απογοήτευσε γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της και έμεινε για τα καλά πίσω. Και οι δύο ομάδες κατέβηκαν με την πλάτη στον τοίχο, υπό την πίεση των βαθμολογικών δεδομένων και γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν με αρκετή διάθεση. Καίγονταν για βαθμούς και δεν τους έπαιρναν άλλες απώλειες, με τον Απόλλωνα να έχει την καθαρή υπεροχή σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Οι κυανόλευκοι δεν επηρεάστηκαν από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές των Γκακπέ και Ενσούε. Ήταν διαρκώς στην επίθεση με τον Πέδρο και τον Βασιλείου να περνούν πολλές πάσες και σέντρες από τα άκρα. Από την πλευρά της η ΑΕΚ, ήταν πίσω, αμυνόταν συνεχώς και για 45 λεπτά έκανε «ανάγνωση» του παιχνιδιού του αντίπαλου της. Ο Τρισκόφσκι ήταν μόνος και χωρίς βοήθειες, ενώ από τη μεσαία γραμμή, υπήρχαν μόνο καλές ανασταλτικές ενέργειες, όχι όμως και επιθετικές. Μόλις μία φορά στο 34’ δημιούργησαν καλή φάση από συνεργασία του Γιάννου με τον Χέφελ.  Ήταν φανερές κάποιες αδυναμίες της ΑΕΚ, ενώ οι γηπεδούχοι κουβαλούσαν πιο άνετα την μπάλα στην περιοχή του Τόνιο, όμως υστερούσαν στην τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τον Απόλλωνα να είναι καταιγιστικός, με τη διαφορά ότι έβρισκε όμως και δίχτυα. Πρώτα με τον Πίττα στο 52’, που είχε μπει αλλαγή στο 46’ στη θέση του Περέιρα, μετά με τον Σελάγια στο 58’ και μετά με τον Μάρκοβιτς στο 70’. Ο Απόλλων ήταν καταπληκτικός και η νίκη που πανηγύρισε, ήρθε δίκαια και με απόλυτη υπεροχή και αγωνιστική πειθαρχία. Η ΑΕΚ απλώς μείωσε με τον Τολεμές στο 90’.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ