aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Ούτε κρύο ούτε ζέστη…

Απόλλων: Ούτε κρύο ούτε ζέστη…

Ούτε κρύο ούτε ζέστη… Κάπως έτσι εισέπραξαν στον Απόλλωνα τη χθεσινή κλήρωση, σύμφωνα με την οποία στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ θα έχουν ως αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού στον 1ο γύρο ανάμεσα σε Ζίλινα Σλοβακίας και Ντίλα Γκόρι Γεωργίας. Η κλήρωση είναι στα… μέτρα τους, παρά το γεγονός πως υπήρχε θεωρητικά πιο εύκολο ζευγάρι, δηλαδή το Νόα Αρμενίας – Κουόπιο Φινλανδίας.

Οι κυανόλευκοι πήγαν ήδη ένα βήμα πιο κάτω. Σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στο «ΑΕΚ Αρένα» (22 Ιουλίου), οπότε οφείλουν να προετοιμαστούν καταλλήλως ώστε να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση (η ρεβάνς στις 29 Ιουλίου). Στο διάστημα που μεσολαβεί, θα αναλυθούν οι πιθανοί αντίπαλοι και πολύ περισσότερο άτομο του τεχνικού τιμ θα δει διά ζώσης τα ματς μεταξύ της Ζίλινας και της Ντίλα Γκόρι (8 και 15 Ιουλίου).

Η Ζίλινα ιδρύθηκε το 1908 και κατέκτησε 7 πρωταθλήματα. Στη λήξασα σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση με 52 βαθμούς σε 32 αγώνες. Διέθετε τη δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή με 72 γκολ, 6 λιγότερα από την πρωταθλήτρια Σλόβαν Μπρατισλάβας. Συμμετείχε 2 φορές σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τις σεζόν 2008-09 και 2010-11. Πριν από χρόνια, δηλαδή, κάτι που δεικνύει αρκετά. Το 2017, η πορεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ διακόπηκε στον 2ο προκριματικό (Κοπεγχάγη) και το 2020 τέθηκε νοκ άουτ από τον 1ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (Δε Νιου Σεντς). Προπονητής της είναι ο 43χρονος Σλοβάκος Παβόλ Στάνο.

Η Ντίλα Γκόρι, τώρα, ιδρύθηκε το 1949 και έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα (2015) κι 1 κύπελλο (2012). Το πρωτάθλημα Γεωργίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Ντίλα Γκόρι να βρίσκεται στην 5η θέση με 26 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές (7-5-5). Η φετινή είναι μόλις η 5η ευρωπαϊκή της συμμετοχή, όλες την τελευταία 10ετία. Στην πρώτη της (2012) απέκλεισε την Ανόρθωση με το 3-0 στο «Α. Παπαδόπουλος» (ακολούθησαν τα γνωστά επεισόδια). Προπονητής της είναι ο 44χρονος Ρωσο-Ουκρανός Αντρέι Ντεμτσένκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ