aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων/Ομόνοια: Το σκεπτικό της απόκτησης του Kατελάρη

Απόλλων/Ομόνοια: Το σκεπτικό της απόκτησης του Kατελάρη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το θέμα που προέκυψε μεταξύ των διοικήσεων του Απόλλωνα και της Ομόνοιας σχετικά με τη μετεγγραφή του Φώτη Παπουλή τον περασμένο Ιούνιο επ’ ουδενί  στάθηκε εμπόδιο ώστε ο Φάνος Κατελάρης να ακολουθήσει αντίθετη διαδρομή σε σχέση με τον Ελλαδίτη.

Ο 24χρονος μέσος, δηλαδή, μετακομίζει από το προπονητικό κέντρο «Ηλίας Πούλλος» στο Κολόσσι ή, αν το προτιμάτε, από τα πράσινα ντύνεται στα κυανόλευκα, επιβεβαιώνοντας την χθεσινή είδηση της ιστοσελίδας μας Goal.com.cy σχετικά με την οριστική συμφωνία ανάμεσα στις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές. Θεωρείται θέμα χρόνου να… σκάσουν οι ανακοινώσεις και ο ποδοσφαιριστής να πιάσει άμεσα δουλειά στον νέο σταθμό της καριέρας του.

Μετά από εισήγηση του Σωφρόνη Αυγουστή, οι ιθύνοντες στην ομάδα της Λεμεσού κίνησαν τις διαδικασίες για την απόκτηση του δυναμικού χαφ, συναντώντας πρόσφορο έδαφος. Εκτός από την επιθυμία τους διεθνούς παίκτη να αλλάξει παραστάσεις, μέτρησε το γεγονός πως δεν υπολογιζόταν από τον Χένινγκ Μπεργκ, κάτι που διευκόλυνε τις διαπραγματεύσεις.

Οκτώ μέρες πριν εκπνεύσει η τρέχουσα μετεγγραφική περίοδος, Απόλλων και Ομόνοια βρήκαν τη χρυσή τομή, με τον Κατελάρη να ετοιμάζει βαλίτσες για Λεμεσό, συναντώντας φιλαράκια του από την εθνική ομάδα. Βλέπετε, αγωνίσθηκε με το εθνόσημο στο στήθος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (24 αγώνες, 3 γκολ).

Ο προπονητής του Απόλλωνα θεωρεί πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα προσαρμοστεί άμεσα στο νέο ποδοσφαιρικό του περιβάλλον και θα δώσει λύσεις. Και άμεσες και σε βάθος χρόνου. Βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, αγωνίζεται σε περισσότερες από μία θέσεις στη μεσοαμυντική γραμμή (αμυντικός χαφ, στόπερ) και ξέρει τι εστί πρωταθλητισμός.

Ο 24χρονος, από την άλλη, ήθελε να γυρίσει σελίδα και να κάνει νέο ξεκίνημα. Μετά από το πέρασμά του κατά το δεύτερο μισό της λήξασας σεζόν από τη Ζαλαεγκέρσεγκι ΤΕ με τη μορφή δανεισμού (17 συμμετοχές) και ξέροντας τις προθέσεις του προπονητή της Ομόνοιας, εδώ και καιρό «ψαχνόταν». Τα δημοσιεύματα που τον έφεραν στο μετεγγραφικό στόχαστρο και του ΑΠΟΕΛ μόνο τυχαία δεν ήταν.

Το θέμα δεν είναι ασφαλώς το τι έγινε, αλλά αυτό που θα ακολουθήσει στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Κατελάρης έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να προχωρήσει, να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα. Στον Απόλλωνα, έδειξαν από την πρώτη στιγμή το πόσο πιστεύουν σε αυτόν και πλέον, από τον ίδιο εξαρτάται η πορεία της καριέρας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ