aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Ομόνοια: Το κυπριακό παρελθόν του Γκουίντα και οι επιδόσεις του Ιταλού ρεφ

Απόλλων – Ομόνοια: Το κυπριακό παρελθόν του Γκουίντα και οι επιδόσεις του Ιταλού ρεφ

Η παρουσία του Ιταλού διαιτητή Μάρκο Γκουίντα στο ντέρμπι του Τσιρείου, ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια, αποτελεί άλλο ένα στοιχείο που δίνει ιδιαίτερο «χρώμα» στην αναμέτρηση. Ο διεθνής Ιταλός έχει οριστεί κατά τη φετινή σεζόν σε 15 αναμετρήσεις.

Εφτά φορές σφύριξε σε αγώνες της Serie A, δύο φορές σε παιχνίδια της Serie B, τρία ματς των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ένα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (Κρασνοντάρ – Σεβίλλη), ενώ ήταν διαιτητής στο πρόσφατο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα (1-1).

Έβγαλε από το τσεπάκι του 63 κίτρινες κάρτες και πέντε κόκκινες (δύο απευθείας), ενώ καταλόγισε εφτά πέναλτι. Κατά μέσο όρο σφυρίζει 26 φάουλ ανά παιχνίδι. Ο 40χρονος Ιταλός είναι στην κατηγορία elite και διαιτητεύει από το 1996 ενώ βρίσκεται στις τάξεις της ΦΙΦΑ από το 2014. Το ντεμπούτο του Μάρκο Γκουίντα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει έντονο κυπριακό «χρώμα», αν και δεν αγωνιζόταν κάποια κυπριακή ομάδα.

Τον Αύγουστο του 2016, σε αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ της Φέχερβαρ και της Μίντιλαντ. Στον πάγκο της ουγγρικής ομάδας ήταν ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Άνταμ Λανγκ (Ομόνοια) και Βινίσιους (ΑΠΟΕΛ). Μάλιστα, στο 47’ της αναμέτρησης ο νυν κεντρικός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ είχε αντικρίσει τη μοναδική κόκκινη που έδειξε μέχρι στιγμής στην καριέρα του ο Γκουίντα σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ενωρίτερα, στο 19’ είχε τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα ο Λανγκ. Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 στην παράταση (1-0 για την Φέχερβαρ στο ενενηντάλεπτο), ενώ στο πρώτο παιχνίδι οι Δανοί είχαν κερδίσει με 1-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ